Karel Svoboda (†68) by se divil - Už rozprodávají dědictví! Za desítky milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Karel Svoboda (†68) by se divil - Už rozprodávají dědictví! Za desítky milionů

Karel Svoboda
Karel Svoboda (: Archiv)

PRAHA – Je to tady! Dědicové po Karlu Svobodovi (†68) už prodávají jeho majetek, a jde o velké peníze! Ve hře je údajně 40 milionů korun! Pomalu a jistě se syn Petr (26) a prezidentka Nadace Kapka naděje Vendula Svobodová (35) zbavují první nemovitosti po zesnulém hudebním skladateli!

A Vendule Svobodové by mohlo dle zákona připadnout až 30 milionů korun. Do prodeje totiž jde vila ve Šrobárově ulici na Praze 3, kde sídlí firma ProVox music publishing, jejímž byl Karel jednatelem. Tuto informaci potvrdili i zaměstnanci zmiňované společnosti.

Deníku Aha! se podařilo zjistit přísně tajnou informaci! Sídlo společnosti s ručením omezeným ProVox music publishing, která byla založena v lednu 1996 jako nezávislé hudební nakladatelství, je několik měsíců po smrti Karla Svobody k prodeji. A prodej rozlehlé budovy, jež byla jednou z nemovitostí hudebního skladatele, potvrdil i zástupce současného a jediného jednatele společnosti Jiřího Paulů. „Ano, budova, ve které sídlíme, je na prodej. Jsme tady jenom v nájmu a co nevidět nás čeká stěhování,“ sdělil deníku Aha! jeden ze zaměstnanců hudebního nakladatelství. A iniciativa bohužel nevzešla ze strany současného jednatele ProVox. Za vším stojí dědicové Svobody! „Prodej si řeší dědicové po Karlu Svobodovi a dokonce už mají i zájemce,“ pokračuje zaměstnanec. Karel byl totiž jediným akcionářem společnosti Scenérie, které budova patří, takže o majetku rozhodují pouze dědicové, jimiž jsou tři děti Svobody a vdova Vendula.

Že už by měli pozůstalí nouzi o peníze? Dědicové podle našich informací chtějí vilu prodat za obrovskou sumu! Na jejich konto by mělo připutovat okolo čtyřiceti milionů korun! A jak si rozdělí finance? „Jestliže nemovitost byla pořízena v době trvání manželství, spadá do společného jmění manželů. Posléze musí dojít k vypořádání společného jmění, kdy bude určeno, jaká část majetku patří manželce a zesnulému manželovi. Ta část, která patří zesnulému manželovi, je pak předmětem dědického řízení, kdy se postupuje tak, že se ze zákona dědictví dělí mezi děti a manželku stejným dílem, řekl deníku Aha! renomovaný pražský právník. Vendule by tak dle zákona mělo připadnout 20 milionů korun z půlky nemovitosti, druhá půlka se pak rozdělí na čtyři části mezi děti a manželku. Takže Vendula si přijde na dalších pět milionů jako manželka a dalších pět milionů jí připadne za dvouletého syna Kubíka, o kterého se stará.

Vdova po národem milovaném hitmakerovi Svobodovi si před několika týdny koupila v Říčanech u Prahy honosnou vilu za pět milionů korun, kde si buduje nový život. Třicet milionů se jí teď bude zcela jistě hodit! Zaplacenou má totiž jen třetinu domu a zbytek má v plánu doplatit po vyřízení dědictví.

Syn Petr se natrvalo přestěhoval do vily v Jevanech a teď zřejmě začíná pomalu obchodovat se zbývajícími nemovitostmi, které po svém otci zdědil spolu se svou sestrou Janou a nevlastním synem Jakubem, jehož matkou je právě Vendula. Zbaví se i bytu v Holečkově ulici, kde Karel Svoboda kdysi bydlel? Byt je ale napsaný na jeho dospělé děti, peníze by se tedy dělily jen mezi Petra a Janu, z této nemovitosti by Vendule s Jakubem nepřipadlo vůbec nic!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.