Čtenáři Aha! o setkání s Mistrem: Karel Gott? Nezapomenutelný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Čtenáři Aha! o setkání s Mistrem: Karel Gott? Nezapomenutelný!

Bohumír Charbulák se s Karlem Gottem zvěčnil předloni, na společné rozhovory nemůže zapomenout.
Bohumír Charbulák se s Karlem Gottem zvěčnil předloni, na společné rozhovory nemůže zapomenout. ( Foto čtenáře Aha!, Jana Gogová)

Vždy byl slušný, přátelský... Tak lidé popisují Karla Gotta (†80), hvězdu bez hvězdných manýrů. Někteří se s ním zvěčnili po koncertech, jiní jsou šťastní, že s nejslavnějším zpěvákem Česka mohli chvíli pohovořit.

Celé Česko truchlí nad ztrátou osobnosti, jaká nemá konkurenci. Lidé si svá letmá i pravidelná setkání s Karlem Gottem připomínají snímky, které stihli pořídit.
„Vždy byl neuvěřitelně empatický, měl rád inteligentní humor bez vulgarit,“ řekl čtenář Aha! Bohumír Charbulák (72) z Ostravy, který se s Mistrem potkával pravidelně v třeboňských lázních, kam oba jezdili s bolavými zády. Naposledy předloni v srpnu. „Rozhovor s ním? Zážitek. Nebyl pro mě jen skvělým zpěvákem, ale rovněž skvělým, slušným člověkem. Nikdy na něho nezapomenu,“ svěřil Charbulák.


Gottovy písně spolu s manželkou milují už od mládí a zkrátka jim nejde mluvit o něm v minulém čase. „Na rozloučení do Prahy bohužel nemůžeme, ale od té doby, co jsme se dozvěděli tu smutnou zprávu, každý den u nás hoří svíčka,“ uzavřel.

Helena Dlabačová (79) ze Zlína:Líbil se mi už před 59 lety
...ale ne jako chlap

U oslazené kávy a chlebíčku zavzpomínala na Mistra Karla Gotta (†80) Helena Dlabačová (79) ze Zlína. V tamní cukrárně udělali pietní místo. „Jsem moc ráda, že tu uctili památku Karla Gotta,“ prozradila.
Mistra vnímala celý život. Už v roce 1960 byla na jeho vystoupení v kavárně Vltava, a už tehdy před téměř šedesáti lety se svým současným manželem. „Gott byl tehdy velmi osobitý, úplně jiný než zavedení zpěváci, zpíval s Vlastou Průchovou, ale neznal ho téměř nikdo. Však mu taky bylo nějakých jedenadvacet. A můžu vám říct, že se mi líbil jeho projev, ale ne on jako chlap. To až mnohem později, až když jsem viděla, že má šediny,“ vyprávěla celoživotní ctitelka nedávno zesnulého Karla Gotta.

Skalní fanynka Karla Gotta: Nevynechala jsem jediný koncert, byl to nejlepší mužskej.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.