Nabarvené ptáče od Marhoula rozrušilo diváky: Potlesk i odchody ze sálu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nabarvené ptáče od Marhoula rozrušilo diváky: Potlesk i odchody ze sálu

Petr Kotlář ve filmu Nabarvené ptáče
Petr Kotlář ve filmu Nabarvené ptáče (Jakub Čech)

Na filmovém festivalu v Benátkách měl premiéru dlouho očekávaný film Václava Marhoula (59) Nabarvené ptáče. Zatímco z novinářské projekce odcházely ženy, jež nevydržely zobrazované násilí na lidech i zvířatech či brutální erotické scény, druhý den na červeném koberci sklidili tvůrci mohutný aplaus. 

Adaptace stejnojmenného románu amerického spisovatele polsko-židovského původu Jerzyho Kosińského se odehrává během druhé světové války v blíže neurčené východoevropské zemi, kterou se protlouká opuštěný židovský chlapec. „Nabarvené ptáče není válečný film, ani to není film o holokaustu. Myslím, že se jedná o zcela nadčasový a veskrze univerzální příběh souboji mezi temnotou světlem, dobrem a zlem, skutečnou vírou a organizovaným náboženstvím a mezi mnoha dalšími protiklady,“ tvrdí režisér Marhoul. Ačkoliv má snímek dvě hodiny a 49 minut, mluvené slovo tvoří pouhých devět minut. Vedle češtiny, ruštiny a němčiny se v něm hovoří směsí východoevropských jazyků.



Přečtěte si
truelife89...@...
4. 9. 2019 • 05:33

Ohodnoťte můj mladý sexy zadek, pls - http­://i­.fra­sexe­.com 💋💋💋

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.