Byl král opery Domingo zvrhlík? Nařčení ze sexuálního obtěžování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Byl král opery Domingo zvrhlík? Nařčení ze sexuálního obtěžování!

Plácido Domingo
Plácido Domingo (profimedia.cz)

Kdo by byl řekl, že kauza MeToo zasáhne i do zdánlivě slušného světa opery! Několik pěvkyň teď ale shodně tvrdí, že v počátcích jejích kariér je měl sexuálně obtěžovat španělský král opery, pěvec a dirigent Plácido Domingo (78).

Vše mělo začít koncem 80. let minulého století. Na hudebního génia si stěžuje celkem devět žen (identitu však prozradila jen jediná, pěvkyně Patricia Wulfová), sedm z nich přiznalo, že podle nich jejich kariéru negativně ovlivnilo, když Dominga odmítly. Přestože ženy nemohou svá tvrzení podložit žádnými důkazy, mnoho operních kolegů tvrdí, že jejich obvinění se zakládají na pravdě.

Před vystoupením vyžadoval sex

Domingo měl ženy neustále uhánět, ať už osobně v zákulisí, kde se jich dotýkal a líbal, nebo po telefonu. „Nejhorší to bylo před vystoupením, “ tvrdší další pěvkyně. Ta tlaku nakonec podlehla a se slavným tenorem se dvakrát vyspala, protože se bála o svoji začínající kariéru. Stalo se tak v losangeleském hotelu Biltmore. Po styku prý Domingo položil na prádelník desetidolarovou bankovku a řekl: „Nechci, aby sis připadala jako prostitutka, ale taky nechci, abys platila za parkování.“

Zpěvák ale všechna nařčení odmítá. Podle něj jsou tato anonymní tvrzení nepřesná. „I tak je bolestivé slyšet, že se kvůli mně někdo cítil nepříjemně. Měl jsem ale vždy jen ty nejlepší úmysly a všechny moje vztahy byly dobrovolné,“ říká Domingo.

Plácido Domingo

- Ztvárnil přibližně 150 operních rolí, odehrál 4 tisíce představení
- Působil i v sestavě Tři tenoři se slavným Lucianem Pavarottim a Josém Carrerasem
- Na kontě má řadu ocenění včetně ceny Grammy
- Figuruje jako generální ředitel opery v Los Angeles
- Založil operní soutěž Operalia, která se letos konala v pražském Národním divadle
- Je podruhé ženatý, celkem má tři syny



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.