Pád po návratu na pódia. Legenda Marika Gombitová (62): Přišla o statisíce! Z čeho žije? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pád po návratu na pódia. Legenda Marika Gombitová (62): Přišla o statisíce! Z čeho žije?

Marika Gombitová se na pódiu neubránila slzám.
Marika Gombitová se na pódiu neubránila slzám. (profimedia.cz)

Měl to být největší hudební návrat na koncertní pódia, jaký v našich končinách
nemá obdoby. V roce 2016 ohlásila comeback jedna z nejlepších slovenských zpěvaček
Marika Gombitová (62), který odstartoval vyprodaným narozeninovým koncertem na bratislavském zimním stadionu. Postupem času se ale po zpěvačce opět slehla zem a její
výdělky jsou v záporných číslech. Podle jejích kolegů přišla za poslední roky o statisíce.

Po dlouhém období depresí, kdy se Marika Gombitová uzavřela před světem, si comebackový koncert zpěvačky nemohli nechat ujít ani její slavní kolegové ze šoubyznysu, jako třeba Lucie Bílá (53), Helena Vondráčková (72) nebo Miro Žbirka(66). Na invalidní vozík upoutaná zpěvačka obdržela několikrát »standing ovation«, dojetí a štěstí se dalo krájet a Gombitová měla namířeno opět mezi špičku. 

Velké oči

Životem zkoušená zpěvačka poté absolvovala koncertní šňůru po velkých českých a slovenských městech a vystupovala i na soukromých akcích. Vysoké pracovní tempo zpěvačky se odrazilo i na jejích příjmech, které se za rok 2016 vyšplhaly až do výše 10 milionů korun! „Je nutné rozlišovat, že nejde o čistý zisk, který je rozdílem mezi příjmi a výdaji. Při organizování koncertů jsou náklady poměrně vysoké, a proto se přizývají sponzoři, kteří je dokážou svými financemi snížit,“ poukazuje zdroj z branže na fakt, že samotná zpěvačka se z výdělku příliš neradovala. 

Povolila

V roce 2017 několikanásobná slovenská slavice razantně ubrala tempo a za celý rok vystoupila pouze třikrát - na dvou firemních akcích a na jednom vánočním koncertě v Praze. To se samozřejmě odrazilo i na jejích příjmech, kdy se její společnost, kterou založila, dostala do ztráty! Jinak tomu není ani v těchto letech a hlavním důvodem je absence zpěvaččiných vystoupení. Gombitová, která je po dopravní nehodě už téměř 40 let upoutána na invalidní vozík, je známá svými výkyvy nálad. Aby mohla v klidu vystupovat, musí se nacházet ve skvělé psychické i fyzické kondici. 

Co teď?

V tomto roce vystoupila Gombitová na pódiu pouze jednou, po boku Mekyho Žbirky, na valentinském reprezentačním plese. Dvaašedesátiletá interpretka si hlas udržuje ve svém domácím nahrávacím studiu a stará se o své dva psíky. I přesto, že v posledních několika letech se jí příliš nedaří, zpěvačka si nemá rozhodně na co stěžovat. Její obrovské hity jako ‚Koloseum‘ nebo ‚Vyznanie‘ jsou neustále nasazované v rádiích, a tak jí na účtě každý rok přistanou relativně vysoké tantiemy. Kdy a jestli vůbec se Gombitová opět ukáže na pódiu zůstává prozatím záhadou. Její fanoušci ale mají jasno, ať se rozhodne jakkoliv, vždycky budou stát na její straně.

Životní rána

Psal se rok 1980. Teprve čtyřiadvacetiletá Marika Gombitová vystupovala s kapelou Modus. V noci z 30. listopadu na 1. prosince odjížděla s kamarádkou z koncertu v Brně. Auto dostalo smyk, přejelo do protisměru, několikrát se otočilo kolem dokola a zůstalo na střeše. Řidička utrpěla jen lehká zranění, Gombitová, která seděla na sedadle smrti, na tom byla o poznání hůře. Měla poraněnou míchu, polámaná žebra a zlomenou prsní kost. K tomu se posléze přidaly vysoké horečky a silný zápal plic. Mladinká zpěvačka skončila na invalidním vozíku.

 Žbirka o Gombitové: Nikdy jsem nepřestal věřit, že se Marika vrátí!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tryskomys
27. 7. 2019 • 06:44

Nemají o čem psát v okurkové sezoně,ale tahat sem pohaslou cizí hvězdu to je už silné kafe,at raději nepíší vůbec.

majojo
27. 7. 2019 • 06:07

Ach jo, zase jedna celebrita odvedle! No, furt lepší něž Rytmusova Jasmína.
Mimochodem, kde byli všichni ti přítelíčkové, co ji tahali zpátky do šoubyznysu, když blbě invěstovala? To jí moc pomohli!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.