Miliardový seriál s Bloomem: Praha k nepoznání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Miliardový seriál s Bloomem: Praha k nepoznání!

Hollywoodská hvězda Orlando Bloom je zpátky v Praze.
Hollywoodská hvězda Orlando Bloom je zpátky v Praze. (Foto Profimedia, reprofoto YouTube)

Téměř rok se v Česko natáčel seriál Carnival Row, který 30. srpna konečně spatří světlo světa. Dal práci 9 stovkám lidí, utratil u nás 1,5 miliardy a přivezl na několik měsíců do Prahy  světovou filmovou hvězdu Orlanda Blooma (42)!

Carnival Row, čtvrť, kde se lidé ztrácí beze stopy. Záhadnou sérii vražd může vyřešit jen detektiv, který je z ní sám podezřelý, a magická víla zocelená tvrdým životem na ulici. Fantasy seriál se celý natáčel v České republice a má premiéru naplánovanou na 30. srpna 2019. „Měli jsme tu celkem 108 natáčecích dnů a přípravy zabraly dalších pět měsíců. Začaly už v květnu 2017. Ze 60 procent se pracovalo v ateliérech, na pozemku barrandovských studií vyrostly kulisy fiktivního viktoriánského města. Na jejich stavbě jsme zaměstnali kolem čtyř stovek řemeslníků.,“ uvedl již loni v březnu producent David Minkowski.

„Ve dvou hlavních štábech pracovalo kolem 900 lidí, z nichž bylo jen šedesát ze zahraničí. Předpokládaná útrata na našem území je přes 1,5 miliardy a alokovaná pobídka přesahuje 261 milionů korun. To je skvělá bilance filmových pobídek na příkladu jednoho projektu,“ komentovala to ředitelka Státního fondu kinematografie Helena Bezděk Fraňková. Nejdůležitější podle ní je, že jde o finance ze zahraničí, za které byly nakoupeny české služby a materiál, odváděny daně. Dlouhodobý projekt dal práci několika stovkám lidí po dobu téměř jednoho roku.

 Pirát na pivu: Orlando Bloom v Praze zašel na véču do hospody!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.