Zpackaná pocta k narozeninám Gotta: Špinavý kšeft a zásah policie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zpackaná pocta k narozeninám Gotta: Špinavý kšeft a zásah policie

Bankovky s Karlem Gottem se nedostaly na každého. Na konflikty byla připravená policie (14. 7. 2019)
Bankovky s Karlem Gottem se nedostaly na každého. Na konflikty byla připravená policie (14. 7. 2019) (Blesk - Jiří Rys)

U příležitosti 80. narozenin Karla Gotta se v neděli ráno začala v centru Prahy na Jungmannově náměstí prodávat upomínková eurobankovka se Slavíkovým portrétem. Nic si za ní nekoupíte, je jen suvenýrem. Podezřelý odložený batoh policii ale přinutil náměstí a obchod uzavřít.

Šlo o limitovanou edici v počtu 5 tisíc kusů, o kterou se strhl enormní zájem. Dlouhá fronta se tedy na Jungmaňáku před prodejnou Supraphonu začala tvořit už od sobotního večera a v průběhu noci se stále prodlužovala. Jiné místo totiž k pořízení této cenné trofeje neexistovalo. Kolem sedmé hodiny ráno tedy fronta čítala už 800 lidí a další stále přicházeli, postrkovali se, pokřikovali a někteří se i chytili pod krkem. Docházelo i nadále k drobným konfliktům, a tak na místo přijela policie.

Ta viděla před prodejnou podivný batoh a a na chvíli celý prostor před Supraphonem okamžitě obehnala páskou. Kromě několika policejních vozů na místo dorazili také pyrotechnici, hasiči či záchranná služba. Prodej nakonec ale v 9:00 hodin začal a bankovky se během čtyř hodin vyprodaly.

Někteří chytráci bankovky nakoupili, aby je dál prodávali se ziskem. Někdo ji dokonce koupile za dva tisíce a je možné, že cena dál vyšplhá. Tradiční nekalé kšefty ale provázejí vydávání většiny pamětních mincí i bankovek...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.