Smutná hospodyně Jaromíra (85): 40 let služeb pro Gotta a... KARLA UŽ NIKDY NEUVIDÍM! Kvůli jeho paní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Smutná hospodyně Jaromíra (85): 40 let služeb pro Gotta a... KARLA UŽ NIKDY NEUVIDÍM! Kvůli jeho paní!

Karel Gott s manželkou Ivanou.
Karel Gott s manželkou Ivanou. (J. Tůma, profi media.cz)

Jako hospodyně v Gottově vile působila Jaromíra Jandová (85) téměř 40 let. A když v roce 1977 Karlu Gottovi (89) zemřela maminka, zpěváka pojala za svého třetího syna. Přesto chyběla mezi dvěma stovkami hostů, kteří Karlovi přáli na předčasné oslavě 80. narozenin v pátek v Divadle Na Jezerce.

Hospodyně se vždy o Slavíka láskyplně starala. „Maminka Gottová mě poprosila, že až tu s manželem jednou nebudou, abych se dál o něho starala, abych Karla neopustila. Tak jsem to svědomitě dlouho činila,“ říká paní Jandová, kterou Gott ze služeb propustil až v roce 2007, když ve vile na Bertramce začala vládnout Slavíkova manželka Ivana (43) se svou matkou. Přesto ale občas za Karlem věrná hospodyně zavítala a přivezla mu svoje pověstné tvarohové buchty s rozinkami máčenými v rumu nebo jiné dobroty. A o Karlových narozeninách to byl zbožňovaný dort s pudinkem, který si vždy s chutí daly i jeho dcery z předchozích vztahů Dominika (46) s Lucií (31).

Vždy loajální a diskrétní

Do vily na Bertramce Jaromíra jezdívala z Vršovic, kde dodnes bydlí, tak, aby tam byla v sedm hodin a připravila snídani, případně přinesla teplé buchty. Vařila mu jeho oblíbená jídla jako králíka po provensálsku nebo kynuté knedlíky se švestkami sypané tvarohem, pekla mu, žehlila a prala, třídila poštu, uklízela po jeho milenkách a bujarých mejdanech... Viděla mu i do ložnice. Jeho soukromí ale ctila, a když měl návštěvu, udělala jí snídani a zdržovala se v kuchyni, dokud neodešla. Dům uklízela, až když byl prázdný. Nikdy mu do jeho přítelkyň nemluvila. „Ostatně, tak se chovala i jeho maminka. Ta do Karla akorát šila, že chce být babičkou, a bohužel, už se nestačila dozvědět ani o vnučce Dominice,“ dodala Jandová.

Exkluzivní rozhovor

Jandová: Může za to jeho paní

Jaromíro, dostane od vás Karel i tentokrát milovanou pochoutku?

„Nedostane a gratulovat se také nebude.“ Prosím vás, a proč? „Nejsme s Karlem už v kontaktu takové tři roky.“

A jak je to možné? Vždyť, když v roce 2015 onemocněl rakovinou mízních uzlin, třásla jste se o něho strachy a v kontaktu jste stále byli.

„To je pravda, dnes je to ale jinak. Řeknu vám to takhle: Může za to jeho paní a nechci to rozebírat.“ 

To už si s Karlem ani nezavoláte?

„Ne. Poslední pokus jsem udělala před rokem. Chtěla jsem mu popřát k Ježíšku. Volala jsem mu bezmála pětkrát, nevzal mi to a nezavolal zpět. Tak jsem volala jí, také několikrát, ale ani ona to nevzala. Tak jsem si řekla, že to je jasná odpověď a že holt Karla už nikdy neuvidím a neuslyším a je dobré se s tím smířit.“

Předpokládám tedy, že vás ani nepozval do Divadla Na Jezerce...

„Předpokládáte správně a ani jsem nějaké pozvání nečekala.“

To je ale dost smutné.

„Je, ale nic s tím neudělám.“

Když jste od Karla odcházela, slíbil, že vám bude měsíčně posílat dvě třetiny platu a zajistí, aby tomu tak bylo až do konce vašeho života. Platí to stále?

„Posílal, ale už asi tak tři roky ne.“

A vysvětlil vám proč?

„Vysvětlili mi, že jejich dvě malé dcerky chodí na drahé školy a já mám přece děti, které se mohou postarat.“

PRÁVĚ V PRODEJI! Náš Karel je novinka našeho vydavatelství k osmdesátinám Zlatého slavíka Karla Gotta. V publikaci, která stojí pouhých 59 Kč, hovoří o Mistrovi řada jeho kolegů a kamarádů, takže se dozvíte, co jste o něm nevěděli. Kupujte na www.ikiosek.cz. a u dobrých prodejců.

 Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
nfgvyjnf@...
30. 6. 2019 • 10:35

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

sestra
27. 6. 2019 • 12:12

Prej dvoulety vztah s Douglasem...ji mozna potaji dvakrat opichal, tot vse.

wdhpfrtvgh...@...
27. 6. 2019 • 08:22

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

majojo
26. 6. 2019 • 17:57

Gott je dýchavičnej pajfavej staroušek, ktzerej se nechá klidně převlíct za cirkusovýho slona. Ty růžové košilky, barevné tenisky, mikyny a snad i dříny - to je smutnej konec jednoho byvšího elegína.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.