Ota Jirák, hvězda českých seriálů: INFARKT! Selhalo mu srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Ota Jirák, hvězda českých seriálů: INFARKT! Selhalo mu srdce!

Ota Jirák
Ota Jirák ( Foto TV Barrandov, Profimedia.cz, ara)

Není to ani dva měsíce, kdy ho zasáhla náhlá smrt kamarádky a herečky Zuzany Skalníkové (†69). „Byli jsme stejný ročník, tak mě to vzalo,“ dostal ze sebe Ota Jirák (70). A to ještě netušil, že bude mít za pár týdnů sám namále!

Když se od produkční v dubnu dozvěděl, že jeho kamarádku ze Studia Kamarád našli po třech dnech v bytě mrtvou, dost ho to vzalo. „Velmi mě to překvapilo, vůbec jsem s tím nepočítal,“ řekl tehdy deníku Aha! smutně.

Pár týdnů nato šlo ale jemu samotnému zjevně o minuty – podle informací Aha! zkolaboval a byl odvezen do nemocnice s infarktem. „Nezlobte se, nechtěl bych to moc komentovat. To víte, nerad se s tím chlubím,“ řekl včera Aha! herec a dabér. Pak se ale přece jen rozpovídal...

Odpískal i svatbu

„Ano, bylo to srdíčko. Ještě jsem v rekonvalescenci. Ale už jsem v důchodu, takže mě to tak netíží...“ prozradil Jirák, jehož hlasem mluví např. plyšák Hele. „Práci neruším. Přes léto si odpočinu a budu dál dělat Jůheláky,“ dodal.

Kvůli pochroumanému zdraví ale podle informací Aha! nemohl jít na svatbu u Mělníka své blízké příbuzné a poslal tam jen svou paní Drahomíru (67). I když je mu mnohem lépe, přece jen musí šetřit síly.

Nebylo to poprvé

Srdíčko představiteli MUDr. Jana Pantoflíčka ze seriálové Ordinace v růžové zahradě selhalo už jednou. Tehdy mu bylo teprve 39 let! „Ten rok jsem zakončil infarktem a čtyřicátiny strávil ve špitále. Hned jak mě odpojili od budíků, jsem zase začal kouřit a je mi dobře. Babička mého kamaráda skončila s kouřením ve čtyřiadevadesáti letech, protože jí to přestalo chutnat. A za rok byla mrtvá,“ obhajoval svůj zlozvyk ještě v dubnu.

A trápí ho i další choroby. „Snídám jedenáct prášků a večeřím čtyři. Na astma, na plíce... Ale manželka nemá ráda, když o tom mluvím,“ prohlašoval ještě před kolapsem.

Dusí se ve spánku

Srdce není jediná věc, která herce ohrožuje na životě. Lékaři mu zjistili například přerušované dýchání během spánku, tedy spánkovou apnoi. Měl prý i třicet čtyři zástav dechu za hodinu, z nichž každá trvala skoro minutu. Vyřešila to až speciální mašinka na obličeji, s níž herec musí spát už dvanáct let.

 Jak bydlí Ota Jirák? Štábu Můžu dál ukázal svou chalupu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
30. 5. 2019 • 10:58

Ota Jirák je takový lidový herec...lidé ho mají rádi nebo aspoň tolerují. Přeji uzdravení a návrat do těch fajn rolí

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.