Dojemná zpověď Čvančarové: Člověk musí mít prostor se s tím smířit... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dojemná zpověď Čvančarové: Člověk musí mít prostor se s tím smířit...

Jitka Čvančarová
Jitka Čvančarová (Foto FTV Prima)

Maminka oblíbené herečky dlouho bojovala s vážnou nemocí. Přesto nikdy Jitku Čvančarovou (41) nenapadlo, že by ji z nemocnice dala do hospicu. Společně se svým manželem se o svou maminku až do poslední chvíle starala u sebe doma.

Přestože měl její manžel Petr Čadek obavy kvůli jejich dceři Emilce, herečka s ní vše probrala. „Dítě stejně přesně cítí, co se děje, a je lepší mu odpovědět na všechny otázky než ho odbýt. Samozřejmě s ní mluvím obsáhleji. Nechci, aby se lekla hned na začátku. Když potřebuju říct něco drsnějšího, vezmu to ze všech možných rovin, než dojdu k hlavnímu tématu,“ řekla magazínu DNES.

Herečka vždy mluví přímo na rovinu, a tak to bylo i s její dcerou. Podle Čvančarové je občas na škodu, že právě někteří lékaři takto nemluví. „Mám pocit, že tohle právě hezky říct neumějí. Jako kdyby se báli říct, že vaše cesta je u konce, a dělají všechno proto, aby to říkat nemuseli. Tou falešnou nadějí však všechno velmi komplikují. A to je špatně. Člověk se má soustředit na to, že odchází, a udělat to, co pokládá za důležité. Musí mít prostor se s tím smířit,“ řekla magazínu.

Čvančarová si velmi dobře uvědomovala, že péče o nemocnou maminku bude velmi náročná, byla si ale jistá, že vše zvládne. Pomocnou ruku ji tehdy podali i přátelé. „Kdybych neměla kamarády z odborných kruhů, kterým jsem volala, abych se ujistila, jak reaguje tělo člověka, když odcházejí jednotlivé orgány, jak se mění dech a tak dále, bylo by to mnohem těžší. Vysvětlovali mi to velmi detailně, zpříma a racionálně, abych uměla v takové situaci jednat a pomoct,“ svěřila se herečka magazínu DNES.

 

 Jitka Čvančarová: Naučila jsem se vážit si života, který tady v Čechách máme

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kacer56
6. 7. 2019 • 21:12

Tenhle neforemnej kobylí mastodont je stejně krásnej jako inteligentní. Nevím, komu se může tahle ramlice líbit ? Nejlépe se jí daří v Dvořákově profláknuté žumpě ČT plné sr@ček, která královský přeplácí všechny havloidní hééérečky a hééérce.

-bello-
5. 7. 2019 • 22:50

Další blbka, co místo čas říká prostor.
Prostor má na Letný , anebo ve Varech na červeným koberci nejlépe překynutá v červených šatech.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.