Šplechtová od Hrušínského: Vyhazov kvůli Chytilové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Šplechtová od Hrušínského: Vyhazov kvůli Chytilové

Režisérka přišla s takovou nabídkou, že Miluše Šplechtová neváhala kvůli ní opustit i školu.
Režisérka přišla s takovou nabídkou, že Miluše Šplechtová neváhala kvůli ní opustit i školu. (Foto Aha! - Martin Sekanina, ara)

Miluše Šplechtová (61) a herec a principál divadla Jan Hrušínský (63) spolu žijí už téměř 35 let. Sňatkem se Miluše dostala do rodiny významného hereckého klanu. I ona sama byla nepochybně talentem, i když konzervatoř nedokončila. Vyhodili ji z posledního ročníku. Kvůli Věře Chytilové.

V životě občas přicházejí nabídky, které převáží všechno. A váhat se nevyplácí. To byl i případ Miluše Šplechtové:  „V době, kdy jsem chodila na konzervatoř, nebylo možné bez povolení točit nebo hostovat v divadle. Ve třetím ročníku jsem spolu se spolužačkou Luckou Domesovou hostovala v Činoherním klubu, což ale výjimečně povolené bylo. Za rok přišla další nabídka z toho samého divadla, ale protože jsem byla v maturitním ročníku, povolení jsem nedostala. Když jsem v šestém ročníku dostala telegram, že by se se mnou chtěla sejít Věra Chytilová, bylo to jako sen,“ vzpomíná herečka v rozhovoru pro iDnes na výzvu, jíž se nedalo odolat.

„ Po setkání a asi hodinovém povídání s paní režisérkou jsem odcházela z její vily v Tróji a měla roli v Panelstory. Problém ale nastal ve škole. Přišel zákaz, já ho nerespektovala a bylo hotovo. Myslím, že ani dnes bych nejednala jinak. Byla to úžasná zkušenost a zážitek, který byl nad všechny zákazy a vyhazovy světa,“ stojí si i po letech za svým Miluše Šplechtová, kterou naštěstí nedokončená konzervatoř nikdy v herectví nebrzdila.

Herečka Miluše Bittnerová zavzpomínala na první polibek: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
josefvyskoc
10. 4. 2019 • 18:43

zamrazí

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.