Zdeněk Srstka: SÁM SE UŽ ANI NEOBLEČE! Dohled 24 hodin denně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zdeněk Srstka: SÁM SE UŽ ANI NEOBLEČE! Dohled 24 hodin denně

Leden 2019 Zdeněk na pohřbu kamaráda Karla Engela.
Leden 2019 Zdeněk na pohřbu kamaráda Karla Engela. (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Stáří ho nemilosrdně drtí. Zdeněk Srstka (83) se sám už ani neobleče, síly mu ubývají každým dnem. Manželka Alena (67) je po operaci páteře, a tak jí pomáhá její syn Petr a vnuk Péťa. „Museli se k nám nastěhovat,“ prozradila.

Syn i vnuk se obětavě přestěhovali do Klánovic, aby byli Zdeňkovi denně po ruce. Odtud odjíždějí do práce a do školy, jinak to nejde. „Zdeněk nám občas padá. Já ho sama nezvednu, mám vážné zdravotní problémy,“ svěřila se Srstková. Nedávno dokonce kaskadér vyšel v noci na zahradu a tam v mrazech zůstal ležet. „On se sám už nezvedne, ještě že jsem ho šla kontrolovat a zjistila, že není doma,“ křižuje se Alena, když myslí na to, co všechno se mohlo stát. Hlídá nyní muže ve dne v noci.


Zdeněk má navíc úporné bolesti páteře a kolena. Už před dvěma lety mu ho měli operovat, ale zákrok sám zrušil. A teď trpí. Vedle bolesti fyzické se Srstkovi taky stýská po natáčení pořadu o jeho oblíbených zvířátkách Chcete mě?, který v lednu musel vzdát. „Chybí mi to moc, ale už jsem to nedával. Vždyť já se potom týden dával zase dohromady,“ přiznal Aha!. „Jsem špatnej,“ dodává a oči v pohublé tváři už nemají ten známý uličnický lesk.

Ze sportovce kaskadérem
Zdeněk začínal s boxem a na učilišti přešel ke vzpírání a zápasu. Dlouho se sportu věnoval profesionálně. V roce 1957 vybojoval bronzovou medaili na mistrovství Evropy, v roce 1960 startoval na letních olympijských hrách v Římě, kde obsadil 9. místo v trojboji. K filmovému prostředí se dostal díky profesi kaskadéra. Byl u počátků formování profesionální kaskadérské skupiny barrandovského studia, hrál . V roce 2010 byl přijat do Síně slávy Českého svazu vzpírání.

Slavná hláška
Asi nejslavnější z jeho dvou stovek rolí je student večerní průmyslovky z komedie Marečku, podejte mi pero !, kde pronáší památnou větu: Hliník se odstěhoval do Humpolce.

Na video se Zdeňkem Srstkou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ingmatveev...@...
27. 2. 2019 • 17:29

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

aveneta
27. 2. 2019 • 11:15

Každý si projde svojí cestu životem....no a když se dostane přes tu 80 sátku je málokdo fit a následuje tzv. dožití v rámci možností.To je prostě život, nikdo tu nebudeme navěky, ale ta úroveň dožití je různá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.