Nádherná Karolína Kurková: 20 let v modelingu! Můj jídelníček pro krásu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Nádherná Karolína Kurková: 20 let v modelingu! Můj jídelníček pro krásu

Topmodelka Karolína Kurková s mladším synem Noahem.
Topmodelka Karolína Kurková s mladším synem Noahem.  (profimedia.cz)

Psal se rok 1999 a tehdy 15letá Karolína Kurková z Děčína ani nepomyslela na to, že by svým vzhledem mohla uchvátit celý svět. O 20 let později je zářivou hvězdou na modelingovém nebi, vzorem pro mladé adeptky, prostě legendou. Z jejích chyb na kráse se staly přednosti, je spokojená a sebevědomá.

Těžko uvěřit, že modelkou se stala úplnou náhodou. Nikdy si moc nevěřila, nelíbily se jí její nohy a zuby. Právě ty dva rysy, které ji tak proslavily. „Když jsem vyrůstala, před foťákem jsem se dobře necítila. Nepřipadala jsem si krásná, byla jsem jiná. Dlouhé nohy, ruce, pocházím z malého města, kde jsem opravdu vyčnívala,“ prozradila. Vyhýbala se krátkým sukním a kvůli šikaně pro velké zuby se i přestala usmívat. Vše se ale změnilo právě v roce 1999; kamarádka ji nechala pózovat, když cvičně fotila, a snímky pak bez jejího vědomí poslala do agentury v Praze. Překvapená Karolína po telefonátu nevěřila svým uším. Že zrovna ji chtějí jako modelku? Naštvaná na kamarádku a nejistá ale přesto štěstí zkusila, a ono to vyšlo!

Začala se učit »řemeslu«, vytvořila si portfolio a začala chodit na přehlídkách. V Londýně si jí všimla slavná značka Prada, která ji vzala do Milána, a než se naděla, předváděla na slavném týdnu módy v New Yorku. Zní to jako sen? To ještě není konec. Bylo jí 16, naivní holka ve velkém světě, tolik nebezpečí. Ovšem přišla hodná víla v podobě hlavní editorky časopisu Vogue, Anny Wintourové. „Nebyla strašidelná. Vzala mě pod svá křídla. Strávila jsem hodně času u ní doma v New Yorku s jejími dětmi, byly stejně staré,“ vzpomínala Karolína. Anna ji představila fotografovi Stevenu Meiselovi, ten ji do časopisu zvěčnil a mladá Češka se rázem proslavila.

Co jí?
Snídaně

Den potřebuje začít kávou, ve které nesmí chybět ořechové mléko. To si vyrábí sama z mandlí a kešú ořechů, přidá vodu a javorový sirup, vanilkový extrakt, skořici, kokosový olej, kokosové mléko. Vše rozmixuje, scedí a přilije do kávy. Mléko si dává i do smoothie s avokádem, borůvkami, jahodami, banánem a chia semínky.

Oběd
Když chce obědvat nalehko, připraví si květákovou rýži. Syrový květák rozmixuje na konzistenci rýže, přidá na pánvičku k osmažené cibulce a zakape olivovým olejem. V misce osolí a opepří, přidá nastrouhanou citronovou kůru, plátky mandlí, sušené brusinky, dýňová semínka a koriandr.

Celý článek si můžete přečíst v tištěném vydání nedělního deníku Aha!

Topmodelka Karolína Kurková: Práci na hřebík ještě nepověsím!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
10. 2. 2019 • 11:15

A co ten pupík z videošopu?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.