Renčův smutný krach: Tahle práce se mu nevyplatila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Renčův smutný krach: Tahle práce se mu nevyplatila

Filip Renč
Filip Renč (Herminapress.cz)

Předčasný konec se nevyhnul novému muzikálu Tři oříšky pro Popelku Filipa Renče, který vznikl na motivy slavné pohádky Václava Vorlíčka. Projekt, který odstartoval slibně, se podle idnes.cz nezvládl ufinancovat.

Všechna plánovaná představení muzikálové Popelky se v pražském Kongresovém centru ruší. Zajímavostí je, že hra určená především dětem hlásila vyprodáno již od říjnové premiéry, i přesto se dočkala svého brzkého konce. „Nebyli jsme schopní nadále projekt ufinancovat, ačkoliv jsme pro to dělali vše, co bylo v naších silách, a to na úkor našich osobních peněz a i zdraví,“ uvedli producenti v prohlášení. Pavla Trávníčka tak v roli krále mohli diváci vidět naposledy 31. prosince.

„To víte, že je mi líto nechat na tom tolik práce. Doufal jsem, že se muzikál bude hrát třeba každou zimu, děti to měly rády, bylo plno. Ale je to rozhodnutí producenta, s tím já nic neudělám,“ sdělil smutně režisér Filip Renč. „Dobrý námět podle výborného filmu. Byla to příjemná práce pro všechny, všichni to měli rádi. Pokud se situace spraví, třeba producent Tři oříšky příští rok ještě obnoví. Představení je hotové, nastudované a podle mne se může přesunout kamkoli jinam,“ dodal. Producent muzikálu se dle informací obával i případných dlužných částek. Zazvonil zvonec a Popelky je konec.

 Režisér Renč o své nové Popelce: Snažím se zachovat poetiku původního filmu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.