Dojatá hvězda Bohemian Rhapsody: Miluju tě, Freddie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dojatá hvězda Bohemian Rhapsody: Miluju tě, Freddie!

Zrodila se hvězda: Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. V českých kinech od 4. října 2018.
Zrodila se hvězda: Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. V českých kinech od 4. října 2018. (Vertical Ent.)

Očekávaný hudební souboj na vyhlašování Zlatých glóbů vyhrál přesvědčivě film Bohemian Rhapsody. Nejenže si odnesl cenu za nejlepší drama, ale Rami Malek obdržel i další sošku za ztvárnění zpěváka Freddieho Mercuryho. Lady Gaga s dalším hudebním snímkem Zrodila se hvězda ostrouhala.

76. ročník vyhlašování Zlatých glóbů – cen filmových kritiků působících v Hollywoodu, které bývalí jakýmsi předobrazem pozdějších Oscarů, se tentokrát nesl bez politických provokací. A tak se všichni mohli soustředit jen na to hlavní: souboj hudebních filmů Bohemian Rhapsody a Zrodila se hvězda.

Druhý jmenovaný, na kterém se podílelo hvězdné duo Bradley Cooper (44) – Lady Gaga (32), byl hudebními magazíny označován za favorita a dostal i lepší recenze od kritiků. O to větší šok pak vyhlašování vítězů způsobilo: Kasaštyk o životě Mercuryho – třeba v Česku už na něj přišlo přes milion lidí (1 024 330), kteří na vstupném přinesli bezmála 156 milionů korun – je pobil na celé čáře!

„Děkuji Freddiemu Mercurymu za to, že mi poskytl největší štěstí mého života. Miluju tě, jsi výborný chlap!“ uvedl po převzetí ceny za nejlepší výkon v dramatu Malek (37), který byl prozatím znám především z ceněného seriálu Mr. Robot. Lady Gaga uspěla alespoň jako spoluautorka písně z romantického dramatu Zrodila se hvězda. Cenu pro nejlepší herečku v dramatu jí vyfoukla veteránka Glenn Close (71) za roli ve švédsko-britském dramatu Žena, ve kterém hrála manželku spisovatele oceněného Nobelovou cenou za literaturu. Americká herečka získala Zlatý glóbus už potřetí, ale Oscara navzdory šesti nominacím ještě nikdy nevyhrála.

Bohemian Rhapsody - trailer s českými titulky:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
18. 1. 2019 • 11:03

Jak je to se sexuální orientací Maleka?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.