4 Oscaři pro Maleka a Bohemian Rhapsody: WE ARE THE CHAMPIONS! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

4 Oscaři pro Maleka a Bohemian Rhapsody: WE ARE THE CHAMPIONS!

Z filmu Bohemian Rhapsody.
Z filmu Bohemian Rhapsody. (Foto: Profimedia.cz, ara)

Nominaci na nejlepší film Bohemian Rhapsody neproměnila, přesto je nejúspěšnějším filmem Oscarů 2018. Za proměnu ve Freddieho Mercuryho (†45) dostal pretižní sošku pro nejlepšího herce Rami Malek (37).

Pět nominací, to nebyla zrovna nejlepší startovní pozice: šest filmů mělo víc želízek v ohni, dva dokonce po deseti. Ovšem příběh legendárního zpěváka jich dovedl proměnit nejvíc. Vedle hlavní mužské role také za střih, zvuk a zvukové efekty. Zajisté má film také nejlepší písničky ze všech, jenomže vyhrát nemohly – jsou poněkud starší...
I tak hned dvě zazněly: Queen, respektive kytarista Brian May (71) a bubeník Roger Taylor (69) posíleni zpěvákem Adamem Lambertem (37) celou slavnost zahájili příhodnými peckami We Will Rock You a We Are the Champions.



Vzestup a pád

Nejcennější soškou pro Bohemian Rhapsody je ta pro hlavní mužskou roli. „Natočili jsme film o gayovi, imigrantovi, který byl celý život nekompromisně sám sebou,“ vzdal Freddimu hold Rami, který pro jeho těžkosti měl (aspoň z poloviny) pochopení. „Jsem syn přistěhovalců z Egypta,“ dodal za potlesku přítomných.
Ačkoliv triumfoval i na ostatních cenách, od Zlatých glóbů po britské BAFTA, zřejmě si ještě na slávu nezvykl a poněkud se na pódiu klepal. A taky cestou z něj uklouzl a vystrašil diváky i přítomné bodyguardy. Kolegové mu pomáhali na nohy a sbírat sošku, zdravotníci ho pak preventivně prohlédli, ale nic vážného se Malekovi nestalo.

Výběr z oceněných Oscary
Nejlepší film: Zelená kniha
Nejlepší režie: Alfonso Cuarón (57) – Roma
(a také nejlepší kamera a neanglický film)
Herečka v hl. roli: Olivia Colmanová (45) – Favoritka
Herec v hl. roli: Rami Malek (37) – Bohemian Rhapsody
Herečka ve vedlejší roli: Regina Kingová (48) – Kdyby Bealeova ulice mohla mluvit
Herec ve vedl. roli: Mahershala Ali (45) – Zelená kniha

Aquaman Momoa: Růžová pocta  Lagerfeldovi
Před týdnem zesnulý návrhář Karl Lagerfeld (†85) býval jistotou oscarových červených koberců. Poctu mu teď svými oděvy vzdali mj. Jason Momoa (39, Aquaman) s manželkou Lisou Bonetovou (51). Jasonův oblek byl prý tím posledním, co Lagerfeld pro značku Fendi vytvořil.

Charlize Theronová: Je z ní bruneta!
Jednou z nejfotografovanějších žen večera byla Charlize Theronová (43), a to nejen kvůli nádherné, na zádech odvážně vykrojené róbě od Diora. Celoživotní blondýna zaujala hlavně tmavým přelivem. Je-li skutečně tajnou přítelkyní Brada Pitta (55), je možné, že si ji mění v Angelinu...

Bohemian Rhapsody - trailer s českými titulky:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.