Potupa pro Šípa: Přišel o slávu! Kvůli Popelce... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Potupa pro Šípa: Přišel o slávu! Kvůli Popelce...

Karel Šíp (73)
Karel Šíp (73) (Foto Profimedia.cz, ara )

Tímhle se nechlubí. Karel Šíp (73) ve svém pátečním pořadu Všechnopárty rád zdůrazňuje, že je nejen moderátor, ale také úspěšný textař. Přitom ho před dvaceti lety v Popelce vyšachoval Vladimír Kočandrle (57). 

Nápad opatřit hlavní hudební motiv oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku textem se v roce 1998 zrodil v hlavě Leony Machálkové (51). Nelenila a přišla za skladatelem Karlem Svobodou (†68), že by bylo fajn udělat z něj prostě písničku. „Karla ten nápad nadchl a hned nechal Karla Šípa napsat text. Vznikli tak Poslední princové,“ vzpomíná zpěvačka.

Jenže Svobodu zřejmě Princové nijak za srdce nechytili. Připravoval v té době s textařem Vladimírem Kočandrlem (57) cédéčko pro zpěvačku Ivetu Bartošovou (†48) s názvem Ve jménu lásky. Vladimír napsal nový text Tři oříšky, z něhož se stal v podání Ivety megahit a Šíp ostrouhal.

Poslední princové dlouho zůstávali v šuplíku. Zazněli až nyní na Slovensku na koncertech k nedožitým osmdesátinám Karla Svobody Od Lady Carneval k Draculovi. Zatím poslední šance slyšet neznámou verzi slavné melodie v podání Leony Machálkové je 26. listopadu v Žilině.

Poslední princové

Princové z pohádek, tak jak je znám, na krásných bílých koních postupně zmizeli neznámo kam a nám se stejská po nich. Stav princů má svůj řád, včas přestávaj se zdát nám.

Buď se ti princové začali bát a maj svou stránku stinnou a nebo dali se na celibát a tím se s námi minou. Stav princů má svůj řád včas přestávaj se zdát.

Najednou poslední princové hlásej svůj ústup ještě se naposled nakloněj k ústům líbat dívku bledou a pak už k modrým horám jedou. Najednou poslední princové odchod tak náhlý to holky do svých snů jiný děj vtáhly. Chtěj bejt zkrátka něčí, holkám láska svědčí.

 Karel Šíp na rozloučení s Josefem Mladým (†63): Měl by srandu i z vlastního pohřbu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5489468
12. 11. 2020 • 15:06

Bubílková není bavič,připraví si tři hloupé věty a směje se sama dopředu-děs.Máte pravdu kráva z Moravy a Slovenska

ivoadler
24. 11. 2018 • 17:17

Taky jsem to Všechnopárty viděl. Bubílková je protivná vždy - namyšlená, arogantní krá va. Šíp mně překvapil svým ksichtem - vypadá jako rozvařená brambora.

pavucinka
24. 11. 2018 • 15:32

jsou mnohem horší baviči.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.