Viktor Preiss o práci: Na herectví nezanevřel, ale… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Viktor Preiss o práci: Na herectví nezanevřel, ale…

Viktor Preiss
Viktor Preiss (Foto Aha! – Martin Hurda, Divadlo na Vinohradech)

Populární český herec Viktor Preiss (70) svou kariéru sice neukončil, ale už si velmi pečlivě vybírá, jakou nabídku přijme. V sedmdesáti letech si uvědomil, že když může volný čas věnovat sobě nebo rodině, tak je spokojenější.

Na kontě má nespočet filmů a divadelních představení. Možná i proto se rozhodl, že je na čase trochu zvolnil. Preiss se už nehoní za výdělky ani za dalšími kariérními posuny. „Já jsem zjistil, jak je krásné těšit se domů na večer, kdy si uděláte svoji chvilku a nemusíte myslet na to, že musíte ten večer nebo před kamerou – ať je to kdekoli – dokazovat, že jste pilný, talentovaný, takzvaně ve věci, připraven a tak. Prostě ta lenost, kterou si člověk v tom aktivním životě moc nedopřával, je nádherná," svěřil se herec týdeníku Sedmička.

Ačkoliv se práci rozhodl omezit, skončit úplně, o tom nemůže být řeč. Ve svém věku chce stále pracovat. „Nejsem penzista v tom pravém smyslu slova. Teď budu dělat televizi, dělám rád rozhlas, čeká mě hodně práce. Dokonce jsem si dovolil takový přepych, že odmítám věci, které se mi nelíbí, za kterými si nemůžu stát, nebo o nichž si hlavně myslím, že nejsou pro mě. Já jsem vzdal, omlouván se vám, aby to neznělo pyšně, plno filmů, které potom výborně dělali jiní kolegové, protože prostě nějaký instinkt, co jsem hodně dlouho podceňoval, mi vždycky radil dobře,“ přiznal Preiss týdeníku.

I přesto, že některé nabídky odmítá, možnost zahrát si v pohádce odmítnout rozhodně nemohl. Aktuálně skončilo natáčení pohádky Hodinářův učeň, kterou napsala a režíruje Jitka Rudolfová. Kromě Preisse v ní uvidíme například Janu Plodkovou (37).

Viktor Preiss: S manželkou se vzájemně vyhýbáme! Řekl proč!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.