Chudák princezna Eugenie: Petice kvůli zrušení její svatby! Co provedla? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Chudák princezna Eugenie: Petice kvůli zrušení její svatby! Co provedla?

Princezna Eugenie se zasnoubila.
Princezna Eugenie se zasnoubila. (Profimedia.cz)

Není divu, že princezna Eugenie (28) chce, aby její svatba Jackem Brooksbankem (32) byla dokonalá. Obřad proběhne ve Windsoru, jenže místní obyvatelé se bouří. Podle nich je taková svatba plýtváním penězi.

Jeden svatební den spolkne 250 000 liber (skoro 7,5 milionu korun) z peněz od daňových poplatníků, tolik bude stát úklid ulic Windsoru. Další 2 miliony liber (60 milionů korun) budou stát bezpečnostní opatření. Z ulic navíc musí zmizet i bezdomovci. Mluvčí městské čtvrti Windsor a Maidenhead k tomu řekl: „Radili jsme jim, aby se v zájmu vlastní bezpečnosti přesunuli z centra města. Nevyháníme je, ale musíme zajistit určitý klid.“

Není divu, že nastalá situace se bezdomovcům ani trochu nelíbí. James Pursey, který také musí z ulice zmizet upozorňuje na fakt, že na svatbě princezny Eugenie se dalo snadno ušetřit, mohla se totiž provdat v královské kapli na zahradě svého otce, prince Andrewa (58). „Vždyť ona ani není skutečná šlechtična. Nikdo jí nebere její šťastný svatební den, ale proč takové zbytečné utrácení?“ ptá se Pursey.

S jeho názorem dokonce souhlasí i z zdroj z královského paláce. „Z hlediska zabezpečení by to bylo mnohem rozumnější. Nebyly by potřeba žádné složité bezpečnostní a policejní operace, vše by se odehrávalo na zabezpečeném královském panství, nic by nebylo veřejné.“ Jenže svatba Eugenie by tak ztratila punc pompézní královské svatby.

Kvůli svatbě dokonce podepsalo 38 tisíc lidí petici, aby nedocházelo k plýtvání penězi. Dokument má být dnes předán poslancům, ale výsledek této podpisové akce zřejmě nic nezmění.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.