Ellen (4) z Frýdlantu nad Ostravicí: Po hrůze v Bulharsku přišla o vlasy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ellen (4) z Frýdlantu nad Ostravicí: Po hrůze v Bulharsku přišla o vlasy!

Ellence vypadaly už téměř všechny její blonďaté vlásky...
Ellence vypadaly už téměř všechny její blonďaté vlásky... (Blesk:Karel Janeček)

Malá Ellenka prožila na dovolené v Bulharsku obrovské trauma. Jen na chvilku se ztratila rodičům, ale pro dětskou dušičku to byl takový šok, že začala ztrácet vlásky. Šance, že znovu rostou je podle lékařů velmi malá.

Dívenka se ztratila na pláži v Bulharsku, rodiče ji našli poměrně rychle, ale i tak to pro ni bylo obrovské trauma. „To ji stálo vlásky. Pro holčičku je ztráta vlasů obrovskou psychickou ranou,“ říká maminka Natálie Hlistová Marusenková (33).

Podle lékařů jde o alopecii a šance, že vlásky znovu narostou je pouhá 2 %. „Alopecie není životu nebezpečná. Fyzicky nebolí, ale zanechává šrámy na duši, naše Zlatovláska se se situací vyrovnává velice těžce,“ vysvětlila Natálie Blesku.

„Naději, že vlásky začnou znovu růst, dávají zdejší odborníci pouze dvouprocentní. S tím se my nesmíříme. Na klinice v Moskvě slibují 95 procent úspěchu,“ říká maminka s ruskými kořeny.

Alopecie je neinfekční onemocnění způsobující vypadávání vlasů a ochlupení. Příčiny mohou být různé: dědičné, stres, ale také nesprávné stravování. Osobám postiženým touto nemocí pomáhá Pramen pomoci, nadační fond. Finančně pomoci můžete na účet 284253412 /0300. Peníze jdou na nové paruky, které mají nahradit ztracené vlásky.

 Malá Ellenka (4) utrpěla na dovolené v Bulharsku šok a začaly jí padat vlásky

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.