Francouzský komik Pierre Richard se chopil lopaty a: Zasadil svoji vinnou révu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Francouzský komik Pierre Richard se chopil lopaty a: Zasadil svoji vinnou révu

Herec se nebojí práce.
Herec se nebojí práce. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

To by nebyl milovník vína, kdyby nezasadil vinnou révu. Slavný francouzský komik Pierre Richard (84) během své návštěvy Česka sázel v pražské botanické zahradě. A nebylo to poprvé, co se ve světě podobné akce zúčastnil. 

Herec navštěvuje už několik let za sebou Prahu, aby tu na podzim představil vína ze svých vinic. Kromě věhlasu na poli filmové komedie je totiž známý také svým vřelým vztahem k vinařství. Logickým krokem tedy bylo, že se tento komik stal součástí projektu Kořeny osobností, v rámci kterého slavní lidé v pražské botanické zahradě sázejí nejrůznější rostliny. V případě herce Richarda bylo předem jasné, že to musí být vinná réva.


„Je mi velkou ctí, že tu mohu být. Sázel jsem strom v Amazonii, vinnou révu ve Švýcarsku a teď sázím víno i tady v České republice. Je to pro mě velice důležité, protože se zajímám o ekologii a stav naší planety. Přeji si, aby takové akce byly všude ve světě, aby mnohé další organizace se připojovaly k tomuto symbolickému sázení,“ uvedl.

Pierre Richard v rámci návštěvy Prahy zasadil vinnou révu v botanické zahradě:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.