Ha Thanh Špetlíková z Ordinace: Naváží se do Vietnamců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ha Thanh Špetlíková z Ordinace: Naváží se do Vietnamců

Ha Thanh se představí na plátnech kin v netradiční roli.
Ha Thanh se představí na plátnech kin v netradiční roli. (Foto Aha! – Totalfilm, TV Nova)

Ze zdravotní sestřičky Thien v Ordinaci v růžové zahradě 2 drsnou policistkou, která se nebojí urážet vietnamskou komunitu. V tu se ve filmu Miss Hanoi proměnila herečka Ha Thanh Špetlíková (29).

Na velkou roli v detektivce se vůbec necítila. „Naštěstí jsem mohla s režisérem Zdeňkem Viktorou konzultovat scénář a ovlivňovat vietnamské reálie, takže jsem se začínala cítit čím dál bezpečněji,“ přiznala herečka. „Upozorňovala jsem třeba na situace, v nichž by se Vietnamec určitě nezachoval tak, jak bylo napsáno. Konzultovala jsem s kostýmní výtvarnicí Klárou Syrůčkovou, mluvila jsem do celé vizuální podoby filmu, protože nám šlo o to, aby to bylo co nejautentičtější,“ prozradila Ha Thanh.

Policistku si zahrála po boku Davida Novotného (49). Před kamerou i mimo ni si oba náramně rozuměli. „Využívali jsme hlavně takové vtipy, které už natolik známe, že se z nich stala klišé: ,Co jíte? Kočky? Psy?‘ Nebo: ,Vypadáte všichni stejně,“ přiznala. „Při natáčení to byla ohromná sranda, pořád jsme s Davidem vymýšleli nějaké vtipy a ty rasistické se samozřejmě nabízely nejvíc. Hrozně jsme se jim smáli a pro mě bylo nejhorší, když David těsně před klapkou hodil fór a já se smíchy válela v slzách,“ zavzpomínala na natáčení herečka.

O čem film je?

V příhraničním městě byla zabita vietnamská dívka, která vyhrála okresní soutěž krásy. Její nezletilý vrah byl krátce po propuštění z výchovného ústavu zavražděn. Na místo činu proto přijíždí zkušený vyšetřovatel kapitán Kříž v podání Novotného. A vůbec není nadšený, když dostane k ruce místní policistku vietnamského původu Anh, která má až podezřele blízko k rodině oběti.

Film, který se natáčel i v legendární pražské tržnici SAPA, je od čtvrtka v kinech.

 Rasistické fórky o Vietnamcích jsem vymýšlela já! Ha Thanh Špetlíková o filmu Miss Hanoi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
vigela
11. 8. 2018 • 15:15

Na Ordinaci se nedívám. A poté, co jsem si přečetla rozhovor s ní v magazínu MFD, jsem usoudila, že členkou jejího fanklubu se nestanu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.