Louis de Funès (†68) by dnes slavil narozeniny: Setkání s Filipovským (†86) mu komunisti zatrhli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Louis de Funès (†68) by dnes slavil narozeniny: Setkání s Filipovským (†86) mu komunisti zatrhli!

Setkání s Františkem Filipovským komunisti zabránili.
Setkání s Františkem Filipovským komunisti zabránili. (Foto: Martin Přibyl, Alexandr Malachovský, ara)

Oblíbenému francouzskému herci by dnes bylo 104 let. Podle informací Nedělního Aha! se Funès chtěl na začátku 80. let setkat se svým fenomenálním českým dabérem Františkem Filipovským (†86). Komunistický režim tomu prý ale zabránil!

Louis de Funès si nechal na vrcholu své kariéry promítnout ukázky toho, jak je v zahraničí namlouván. A dabing Františka Filipovského ho velmi zaujal. V 70. letech mu tedy herec zaslal děkovný dopis, který ho velmi potěšil. „Přitom já jsem měl vždy z jeho dabování rozpaky, takový mindrák. Protože mi připadalo, že ho plaguju, že se živím na překrásném nádherném geniálním komickém výkonu,“ vzpomínal před lety Filipovský.


Funès se s ním podle našich informací chtěl také osobně setkat. Chtěl přijet na začátku 80. let do Československa z Německa, kde vystupoval v televizi. „K té návštěvě nakonec kvůli zásahu tehdejší moci nedošlo,“ řekl Nedělnímu Aha! publicista Petr Burda. A jeho slova potvrdila i dcera Filipovského. „To je pravda, táta se s Louisem de Funèsem nikdy nepotkal. Jen ho s nadšením a obdivem daboval,“ řekla Nedělnímu Aha! dcera Pavlína Filipovská (71).

100 let Louise De Funese! Takhle klábosil se svým dabérem Filipovským!

Setkání s Františkem Filipovským komunisti zabránili.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.