Slavík dobyl Sázavafest a rozvášnil 12tisícový dav! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Slavík dobyl Sázavafest a rozvášnil 12tisícový dav!

Mistr zpíval jako o život. Vedro nevedro.
Mistr zpíval jako o život. Vedro nevedro. (Foto: ČTK)

Hudební festival u Sázavy ovládl Zlatý slavík. Uhranul i mladé fanynky. „Vidíme se už popáté a ke štěstí mi chybí už jen váš podpis,“ napsala vzkaz jedna z nich na kus krabice a mávala s ním Karlu Gottovi (79) před očima.

A nebyla sama, kdo se domáhal větší Slavíkovy přízně, než je pouhá písnička. Vystoupení našeho dvaačtyřicetinásobného Slavíka sledovalo o víkendu na festivalu Sázavafest ve Světlé nad Sázavou přes 12 tisíc lidí. Slavíka obrovský dav vítal tak nadšeně, že mu vehnal slzy do očí, a rázem mu bylo úplně jedno, že teploměr ukazuje 33 °C. Zpíval jako o život, a to samé hity včetně toho největšího – Lady Karneval, s nímž a hitmakerem Karlem Svobodou (†68) letěl v roce 1968 soutěžit do Ria de Janeiro. Od té doby všichni, i ty nejmladší generace, písničku »žerou «.

Svého božského Káju nechtěl dav pustit z pódia a samotnému Karlovi se z něho slézt také nechtělo. Vedro nevedro. Jeho vystoupení mělo trvat 60 minut, sám Slavík si ho ale s chutí prodloužil. Jeho vystoupení se tak stalo skutečným vrcholem třídenního programu. „Myslím si, že to byl velký zážitek pro všechny přítomné. Užívali si to jak návštěvníci, tak sám Karel Gott.

Zájem lidí o jeho vystoupení byl opravdu obrovský,“ prohlásila za pořadatele Andrea Zdarsová a dodala: „Ale trochu se vystoupení prodloužilo. Panu Gottovi jsme nechali volný prostor, záleželo jen na něm, jak dlouho bude trvat jeho vystoupení.“ Stejně nadšeně jako Gotta dav vítal i jeho hosta – někdejší Mistrovu vokalistku Jitku Zelenkovou (68).



Přečtěte si
snufina
30. 7. 2018 • 09:37

Není co dodat. Jsem vrstevník pana Gotta, chybí mu soudnost.

aveneta
30. 7. 2018 • 09:20

Je to spíše o nostalgickém pocitu bývalého mistra.... nyní již opravdu nemá onu bývalou úroveň a ještě k tomu šišlá /asi nové zuby/ prostě kdysi ano, býval dobrý...dnes bída z nouzí v hudebním měřítku, jen ta nostalgie vládne....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.