ÚTOK NA GOTTA: Kvůli hrobu rodičů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

ÚTOK NA GOTTA: Kvůli hrobu rodičů!

Karel dříve do Újezdu za svojí sestřenicí Hankou a jejím partnerem, řidičem Oldou, pravidelně jezdil. Na snímku je ještě vidět nejstarší Slavíkova dcera Dominika. (viz foto z mailu)
Karel dříve do Újezdu za svojí sestřenicí Hankou a jejím partnerem, řidičem Oldou, pravidelně jezdil. Na snímku je ještě vidět nejstarší Slavíkova dcera Dominika. (viz foto z mailu) (archiv Blesku)

Na malém hřbitově u lesa jsou v jednom hrobě pochováni rodiče a předci Českého slavíka, ale také jeho dlouholetý kamarád a řidič Olda Havránek (†78)! Jenže Karel Gott (79) sem podle obyvatel Újezdu u Svatého Kříže na Plzeňsku nestíhá jezdit.

„Hodně dlouho tady nebyl,“ řekl deníku Aha! jeden ze starousedlíků. „O hrob se stará Oldova družka a sestřenice pana Gotta Hanka,“ doplnil. Právě ona dala k urně s popelem dlouholetého Slavíkova řidiče Oldy Havránka jeho fotografii, která původně u urny nebyla. Sluníčko ale udělalo své a snímek během několika málo týdnů vyblednul.



„Když měl tatínek v červnu roční výročí od úmrtí, přijela do Újezdu řada jeho kamarádů a zavzpomínali na něj. Bylo to dojemné,“ svěřila Havránkova dcera Dagmara. „S rodinou je pan Gott v kontaktu, ale více říkat nechci,“ upřesnila s tím, že ji dodnes těší, jak měli lidé jeho otce rádi.

Podlehl rakovině
Šofér Mistra Gotta podlehl loni na začátku června v sanatoriu Na Pleši ve středních Čechách rakovině kostí. „Když můj bývalý řidič onemocněl, tak si volal s mojí ženou. Ivana pak organizovala schůzky v nemocnicích. Pak Oldu převezli z Motola na Pleš. Měl to chudák v pokročilém stádiu… A my jsme do poslední chvíle byli u něj! Prosil nás, abychom něco udělali, že má velké bolesti a oni ho v tom nechají. Že už nepomáhá nic, že by byl lepší konec! Snažili jsme se ho S Ivanou dostat do nálady. Ale co musím říct: Olda do poslední chvíle neztratil humor!“ svěřil loni Aha! Gott.


Měli mezi sebou spory?
Olda Havránek přestal pro Karla Gotta pracovat po prodělané mrtvičce v roce 2014. Od té doby se sice stále setkávali, ale jejich vztahy ochladly. Havránek špatně nesl, že už nemůže pro svého kamaráda pracovat a vše přisuzoval rozhodnutí jeho manželky. „Od rána do večera byl připravený, kdykoliv jsem ho zavolal, tak přijel. Olda Havránek ale pro mě přestal pracovat z jasného důvodu: On už mě nemohl, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, vozit ty štreky, které jsme dělali. Do Ostravy, na Slovensko… A najednou z toho vyplývá, že to byl chudák, který byl ode mě odříznutý. To není pravda! On byl u nás i poté skoro pořád. Jezdil do Prahy na prohlídky a vždy se zastavil a probrali jsme v klidu vše potřebné,“ řekl Aha! po Havránkově smrti Gott.

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Platenik
24. 7. 2018 • 21:32

Nějak jsem se nedočetl v článku o tom útoku.

sykorkaiva
24. 7. 2018 • 16:56

Ono mu to už asi opravdu ani nemyslí jak jinak si vysvětlit takové bláboly Ivana je opravdu schopná /všeho/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.