Dívenku (8) trápily migrény a epilepsie: Po prvotním omylu přišla nechutná diagnóza! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dívenku (8) trápily migrény a epilepsie: Po prvotním omylu přišla nechutná diagnóza!

Zdravotní problémy způsobily dívence larvy tasemnice.
Zdravotní problémy způsobily dívence larvy tasemnice. (Foto: ara)

Osmiletá dívenka z Indie trpěla velkými bolestmi hlavy. První diagnózu určili lékaři chybně, půl roku špatné léčby se málem stalo dívce osudnou. Pak zoufalé rodiče vyhledali pomoc v nemocnici Gurgaone, kde lékaři odhalili šokující příčiny dívčiných problémů.

Lékaři se nejprve domnívali, že za migrény a opakující se epileptické záchvaty mohou cysty na mozku. Okamžitě ji začali léčit pomocí steroidů, jenže po půl roce se dívčina váha vyšplahala na 60 kilogramů a nebyla schopná pohybu.

Zoufalé rodiče se tedy vydali do nemocnice v Gurgaone, kde lékaři pomocí vyšetření zjistili, že dívka trpí neurocysticerkózou, kterou způsobily larvy tasemnice v jejím mozku. „Na snímku mozku jsme jich našli asi sto,“ prozradil doktor Praveen Gupta a vysvětli, že typickými projevy této nemoci jsou právě bolesti hlavy, epileptické záchvaty, poruchy zraku a náhlá dezorientace.

Podle informací webu newsweek.com dívce k nemoci napomohla špatná hygiena a konzumace nedostatečně upraveného vepřového masa. Její stav se naštěstí zlepšuje a vypadá to, že její mozek nebude poškozen trvale.

Zdravotní problémy způsobily dívence larvy tasemnice.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.