HRABĚNKY: Největší trápení bylo bylo s Abrhámem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

HRABĚNKY: Největší trápení bylo bylo s Abrhámem!

Josef Abrhám si v seriálu jako správný statkář sedl nejen za volant traktoru, ale i kombajnu.
Josef Abrhám si v seriálu jako správný statkář sedl nejen za volant traktoru, ale i kombajnu. (: České televize)

PRAHA – Herec Josef Abrhám (68) nejvíce ležel v žaludku režiséru Jaroslavu Brabcovi (53), který režíroval nový seriál České televize (ČT) Hraběnky. „Největší trápení byl Abrhám,“ stěžoval si režisér.

Herec Josef Abrhám (68) nejvíce ležel v žaludku režiséru Jaroslavu Brabcovi (53), který režíroval nový seriál České televize (ČT) Hraběnky. „Největší trápení byl Abrhám,“ stěžoval si režisér. Nešlo však konkrétně o osobu Abrháma, nýbrž o jeho roli vesnického sedláka Josefa Hraběte. „A nakonec jsem nemohl vybrat lépe,“ pochvaluje si předního českého herce režisér Brabec.

Žádné papírové kulisy, ani natáčení ve studiu, ale naprosto autentické prostředí na venkově bude provázet sedmnáct dílů nového seriálu Hraběnky. Ten od 3. září začne v hlavním vysílacím čase dávat na svých obrazovkách Česká televize. „Seriál nás stál necelých osmdesát milionů korun, tak doufám, že se bude divákům líbit,“ řekl ředitel ČT Jiří Janeček.

Jednu z hlavních rolí dostala vedle Josefa Abrháma Jana Hlaváčová (69), která téměř roční natáčení ve Vysokém Újezdu nebrala jako práci, ale jako zábavu. „Nikdy jsem se tak netěšila do práce jako teď. Holky, které hrají v seriálu mé čtyři dcery, byly opravdu jako mé holky,“ řekla deníku Aha! Hlaváčová.

Dcery ze statkářské rodiny Hrabětových si zahrály Zuzana Bydžovská, Lenka Vlasáková, Andrea Elsnerová a Zuzana Vejvodová. Nejpodivnější z dcer je samozřejmě Zuzana Bydžovská. „Mám v sobě těžko zkrotitelný romský gen, ale nic víc k té seriálové osobě nechci říct, to je tajemství, které si odhalí diváci sami,“ řekla Bydžovská na středeční tiskové konferenci k seriálu.

V báječně obsazených Hraběnkách dále zazáří i Josef Vinklář, Lubomír Lipský, Veronika Freimanová, Richard Krajčo, Vladimír Dlouhý, Vlasta Chramostová, Martin Stropnický, Luděk Munzar či Jiří Langmajer.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.