SVATBA HARRYHO A MEGHAN: 15 perliček z události roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

SVATBA HARRYHO A MEGHAN: 15 perliček z události roku!

Na Hradě Windsor si své »ano« řekli Harry (33) a Meghan (36)
Na Hradě Windsor si své »ano« řekli Harry (33) a Meghan (36) (Foto Reuters, ČTK, ara)

Středověký hrad, konzervativní královská rodina a nejmodernější nevěsta, kterou zatím rod Windsorů měl. V sobotu se vévodkyní ze Sussexu a manželkou prince Harryho  stala už jednou rozvedená herečka a afroameričanka Meghan Markle. A Britové i celý svět šílely radostí a nadšením z královské svatby, jakou svět neviděl. Tohle byly její »nej« momenty. 

1. Jako na Oscarech

„Je tohle svatba anebo předávání Oscarů?“ ptali se lidé při sledování televizního přenosu. Přihlížet spojení Harryho a Meghan totiž přišla spousta celebrit: televizní legenda Oprah Winfrey (64), tenistka Serena Williams (36), herec Idris Elba (45), herec George Clooney (57) s manželkou Amal (40), zpěvák James Blunt (44), fotbalista David Beckham (43) se ženou Victorií (44)… prostě nejvíc V.I.P. akce roku. A to je teprve květen.

2. Princovy blondýny

Mezi hosty byly překvapivě také dvě dámy, které kdysi Harrymu říkaly „miláčku“: jeho expřítelkyně Chelsy Davy (32), s níž byl zhruba 7 let, a Cressida Bonas (29), s níž randil 2 roky. Ani s jednou to prý nevyšlo, protože se nechtěly přivdat do ostře sledované královské rodiny. I proto se prý Harry poohlédl po herečce, která je na pozornost zvyklá.

3. Byly tam 2 Češky

Jedna zná prince Harryho díky společnému zájmu o charitu. Druhá mu radí ve výživě. Modelka Tereza Maxová (46) se pochlubila fotkami svého vkusného outfitu na instagramu, stejně jako exmodelka a výživová odbornice žijící v Anglii, Gabriela Peacock (38).

4. To je ale jazyk!

Hvězdou zahájení obřadu byla dcera Williama (35) a Kate (36), tříletá Charlotte. Mávala na přihlížející, pózovala na jedné noze jako malý čáp a dokonce na lidi vyplazovala jazýček. Na rozdíl od staršího bráchy George (4), který vypadal spíš vyjukaně.

5. Princ rudovous

Dlouho britský bulvár spekuloval, jestli si Harry nechá na velký den svůj rudý vous, či ho oholí. A princ nepřekvapil: přišel se zarostlou tváří tak, jak velí moderní trendy. K tradici pak odkazovala jeho vojenská uniforma.

6. Vkusná jednoduchost

Krajka? Róba á la dort? Ne! Meghan se svými šaty od francouzské značky Givenchy přihlásila k strohosti a vkusné střídmosti 50. let. Tedy s tou střídmostí to bylo odsud posud. Hedvábná róba totiž stála 6 milionů korun a cena diamantové korunky, kterou jí půjčila sama královna, je nevyčíslitelná…

7. Tajná šeptanda

„Tlačí mě boty a mám úzké kalhoty,“ stěžoval si prý Harry bratrovi Williamovi, když kráčel do kaple. „Vypadáš úžasně, stýskalo se mi,“ řekl pak Meghan, když ji spatřil u oltáře. „Políbíme se?“ zeptala se ho pak ona po skončení obřadu plaše. To vše zjistili z přenosu diváci, co umí odezírat ze rtů…

8. Máma měla namále

Zatímco Harry měl na svatbě snad všechny, z rodiny Meghan nakonec přišla jenom její máma Doria (61). Táta nevěsty musel na operace srdce a zbytek excentrické rodiny se rozhádal a pozvánky pro jistotu neobdržel. Snad i to přispělo k dojetí paní Dorie, která při pohledu na vdávající se Meghan v kostele měla namále.

9. Díky, táto!

Thomas Markle (72) po sérii skandálů skončil v den D své dcery na operačním stole. K oltáři se proto Meghan rozhodl doprovodit princ a budoucí král Charles (69). „Díky, tati,“ řekl mu u oltáře dojatý Harry. Symbolicky se totiž Meghan mohla cítit v královské rodině ještě vítanější.

10. Královna Teletubbies

Zatímco Meghan na internetu se svými šaty bodovala, samotná královna se dočkala spíše chichotání. Podle některých totiž ve svém limetkovém kostýmu vypadala jako Dipsy, jeden ze slavných Teletubbies. Alžběta II. (92) přitom výrazné barvy nosí, aby ji davy lépe viděly…

11. Dlouhá líbačka

Harryho rodiče Charles a Diana (†36) se roku 1981 na své svatbě políbili na 0,2 vteřiny. Skončilo to rozvodem. To bratr William a jeho Kate se pusinkovali 0,8 vteřiny. Ale na největší lásku to vypadá mezi Harrym a Meghan. Jejich polibek trval 1,2 vteřiny!

12. Jako v Americe

Strnulé čtení z Bible ve Spojených státech, odkud je nevěsta, nikomu »nejede«. Proto do kaple sv. Jiří pozvala černošského biskupa Michaela Curryho (65), který svojí plamennou řečí o pravé lásce některé pobavil, jiné potěšil a britskou smetánku doslova šokoval! K dotvoření atmosféry Meghan, která je sama míšenka, zpíval černošský sbor známé spirituály.

13. Královské hody

Citronovo-bezový dort za 1,5 milionu korun na recepci po obřadu zasytil zhruba 600 hostů. Kromě toho se hosté olizovali od ucha k uchu po dojezení skotských langust, kuřete s meruňkami, kroket z jehněčího či deset hodin pečeného vepřového pupku.

14. Hotový angličák

To autíčko vypadalo až roztomile. Ve skutečnosti ale Meghan a Harry na svoji posvatební večerní párty odjeli ve veteránu jako řemen! Jaguar, původně z roku 1968, byl opatřen bezemisním motorem a stojí přes 10 milionů korun.

15. Prsten od Diany

Na bujarý večírek, kde duněla taneční hudba, se Meghan a Harry převlékli. Nevěsta do jiných bílých šatů od Stelly McCartney. A na prst jí Harry navlékl čtvercový akvamarínový prsten, který patřil jeho mamince, tragicky zesnulé Dianě.

 Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.