Kreslíř Urban: Dodnes lituje chyb z mládí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kreslíř Urban: Dodnes lituje chyb z mládí

Petr Urban
Petr Urban (Foto Aha!: Mária Rušinová, Martin Pekárek)

Kreslíš Petr Urban (57) je známý především jako autor kreslené postavičky Rudy Pivrnce, ale málokdo ví, že Urban nás reprezentoval coby sáňkař na dvou olympijských hrách. V pořadu Alice Bendové (44) U tebe nebo u mě, přiznal, že si dodnes vyčítá chyby, které během olympiády udělal.

Sáňkování je u Urbanů považováno za rodinnou záležitost. Sáňkovali strýčkové, dědové, táta, máma a jako rodina mají dohromady kolem čtyřiceti titulů. O to více byl Urban zklamaný, když zjistil, že ho na jednu olympiádu nevzali.

„Nejel jsem kvůli nějakým machinacím v našem svazu. Jel tam někdo jiný snad za půlku prasete, nevím. Byl jsem tehdy třetí na světě, takže jsem se těšil. Bylo mi dvacet tři a najednou mi oznámili, že nejedu,“ řekl podle magazinu Sedmička Urban v pořadu U tebe nebo u mě.

„Byl jsem z toho v prčicích, hlavně psychicky,“ řekl smutně Urban podle magazinu Sedmička v pořadu Alice Bendové. Tehdy Urban praktikoval jógu, aby se z toho smutku dostal. Po nepříjemné zkušenosti se Urban dočkal olympiády v osmdesátém osmém, kdy odjel do Calgary.

„Táta byl dvakrát na olympiádě, strejda byl dvakrát, tak jsem chtěl jet za každou cenu taky a naštěstí mi to vyšlo. Teď když byla olympiáda, samozřejmě se mi to vracelo, zase jsem přemýšlel, co jsem udělal špatně. Je zvláštní, že i po těch letech litujete chyb, které jste udělali. I po těch třiceti letech se mi to pořád promítá a říkám si: Tam jsem dostal ten smyk, mohl jsem být devátý. Vrací se to,“ přiznal Urban podle magazinu Sedmička v pořadu U tebe nebo u mě.

Na video s Petrem Urbanem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
malavelka
23. 6. 2018 • 19:34

Za vlastní chyb musíme platit, protože nám to poatě patří. Ale někdy platíme bihgužel i za chyby druhých a to je horší, a někdy i nestravitelné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.