Sedal (70) z Četnických humoresek: Radikální změna stavu po napadení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sedal (70) z Četnických humoresek: Radikální změna stavu po napadení!

Ján Sedal svého útočníka znal.
Ján Sedal svého útočníka znal. (fb Martina Věcheta)

Takřka týden po brutálním útoku na Jána Sedala (70) v centru Brna dostala jeho rodina a přátelé naději. Po třech operacích mozku herce známého ze seriálu Četmické humoresky lékaři v brněnské nemocnici U svaté Anny pozvolna probouzejí z umělého spánku. 

Dcera Johanka mu čte na pokoji knihy. „Poslal jsem jí naši oblíbenou od Jordana Radičkova My vrabčáci a zvlášť část s názvem Tělocvičné tričko. Tu jsme spolu v osmdesátých letech při hospodských posezeních četli pořád dokola. Den předtím mu předčítala z Knihy džunglí,“ prozradil deníku Aha! Sedalův dlouholetý přítel, herec a režisér Břetislav Rychlík (59).

Probere ho naštvání

Seznámil je v roce 1980 v pražské undergroundové hospodě U Šupů kytarista Emil Pospíšil (†36). „Několik let jsem pak u Jána v Praze bydlel, když žil s Dášou Voňkovou. Od roku 1982 jsme spolu byli v brněnském HaDivadle, v té kultovní éře,“ zavzpomínal Rychlík. I přes vážnost situace připomněl humor a nadsázku, které jsou oběma díky dlouholetému přátelství společné. „Nejlepší je Jána naštvat, to se hned probere. Já bych mu řekl, že mě pobytem v nemocnici nas*al, ale on by mi to hned vrátil. To ne, to tys mě na*ral. Jako bych ho slyšel...“ svěřil Aha! Rychlík, který se sešel se Sedalem před kamerou mimo jiné ve filmové komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Kvůli mizerné cigaretě

K incidentu u nonstopu ve Dvořákově ulici v Brně, po němž Ján skončil s poraněním hlavy v nemocnici, herec a režisér řekl, že nechápe, jak může někdo brutálně a zákeřně zaútočit kvůli jedné cigaretě. „Ten útočník trpí nějakými psychickými problémy, údajně má bipolární poruchu a bere prášky. Tudíž by neměl chlastat,“ konstatoval Rychlík.
„Musíme věřit a doufat,“ vzkázal všem, kteří stejně jako on drží vážně zraněnému příteli palce. Bude to potřeba, Ján Sedal bohužel ještě nemá vyhráno. „Mohu jen potvrdit, že pacient je nadále ve vážném stavu,“ uvedla Petra Veselá, mluvčí FN u svaté Anny.

Co se stalo?

Před svým oblíbeným lokálem požádal herec minulý týden o cigaretu jiného hosta. Ten zareagoval zcela nepochopitelně. „Úplně nesmyslně ho udeřil. Je to psychouš, pako,“ řekla Aha! na adresu útočníka barmanka. Sedal útok nečekal, po dalších úderech skončil ve vážném stavu na chodníku. Policie 32letého útočníka zadržela. „Putoval do vazby, vyšetřujeme jej pro těžké ublížení na zdraví,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Cejnková.

 Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec je po napadení v umělém spánku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.