ExSparťan Pergl (†40): Proč se oběsil?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

ExSparťan Pergl (†40): Proč se oběsil?!

Pavel Pergl
Pavel Pergl (Foto Facebook, Sport – P. Mazáč)

Letos začátkem ledna se z nich stala tříčlenná rodina. Pavel Pergl (40), jeho německá partnerka Denise a dcerka Zoey, která přišla na svět. Teď tu zbyly bez něj. Čerstvý táta Pergl si na Prvního máje vzal život.

Bývalý fotbalista (mj. Sparty) se oběsil v Magdeburku, kde převážně žil. Údajně je za tím krize vztahu s Denise. Problémy přiznal kamarádovi, trenéru Martinovi Pulpitovi, ale jejich vážnost nikdo nevnímal tak silně jako on.
„Ve středu měl za nás hrát mistrák. Psal jsem mu esemesku, ale odepsala mi jeho partnerka, že je po smrti,“ řekl manažer a trenér Velké Bíteše Jiří Mika. Právě za jeho klub od března nastupoval. Zápas divize D ve Žďáru nad Sázavou byl z piety odložen.


Pergl se chystal po fotbalové kariéře dělat fyzioterapeuta, měl domluvenou stáž v Bayernu Mnichov. Podle všeho neměl existenční potíže ani netrpěl depresemi. Přesto si sáhl na život.

Aby hrál, jezdil 550 km
Proč Pergl od partnerky a dcery v Magdeburku jezdil hrát divizi do 550 kilometrů vzdálené Velké Bíteše? „Dojížděl tu dálku, protože fotbal miloval a chystali jsme spolu projekt související s jeho studiem fyzioterapie,“ vysvětlil Jiří Mika. „Vůbec tomu nerozumím, nic nenasvědčovalo tomu, že by měl vážné problémy,“ dodal.

Poslední zápas nedohrál...
Za Velkou Bíteš stihl dát Pergl ještě 25. března vítězný gól proti Slovanu Havlíčkův Brod. Diváci v divizi byli na borce, který si za Spartu zahrál Ligu mistrů, zvědaví, ale naposledy ho viděli 15. dubna v Tasovicích, kde byl Pergl za oplácení vyloučen. Dostal stop na tři zápasy – to byl jeho poslední mistrák.

Hrával s Rosickými
+ Pavel Pergl se narodil 14. listopadu 1977 a zemřel 1. května 2018
+ s fotbalem začal v pražských Kompresorech v týmu s bratry Rosickými
+ získal dva tituly se Spartou a 13x za ni nastoupil v Lize mistrů
+ od roku 2007 hrál v cizině
+ vystřídal kluby v Německu, Anglii, na Kypru, v Izraeli, Lichtenštejnsku a Švýcarsku



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.