Ledecká a další medailisté: Za placky dostanou velké peníze! Kolik? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ledecká a další medailisté: Za placky dostanou velké peníze! Kolik?

Sedm medailí, dvě nejcennější pro Ledeckou. To je česká vizitka ze zimní olympiády.
Sedm medailí, dvě nejcennější pro Ledeckou. To je česká vizitka ze zimní olympiády. (Foto Aha! – Martin Sekanina, Barbora Reichová, Reuters, ČTK/AP, ara Instagram)

Přivezli medaile, na účty jim poputují »prašule«. Hned šest českých reprezentantů může juchat, za své výkony na olympiádě se dočká odměn od Českého olympijského výboru.

Když si Ester Ledecká nechala v osmnácti letech sepsat, kolik do ní musel táta Janek za poslední tři sezony investovat, zatočila se jí hlava. Tři miliony ročně! „Od patnácti se začínají jezdit juniorské soutěže, a když to chcete dělat na profesionální úrovni, tak je lyžování nejdražší sport vůbec. A Ester má k tomu ještě snowboarding,“ prozradil úspěšný zpěvák. Jenže pak přišel zlom a jeho dcera už je na něm finančně nezávislá. „Podařil se jí světový unikát, že si snowboardem vydělala na lyžování a od těch osmnácti mě to nestálo ani halíř,“ usmál se Janek.

A Pchjončchang se vyplatil. Vždyť jen od ČOV inkasuje Ledecká dvakrát 1,75 milionu korun, kterými je oceněna zlatá medaile. Biatlonista Krčmář s rychlobruslařkou Sáblíkovou dostanou za svá stříbra každý 875 tisíc Kč, na tři bronzové medailisty čeká 525 tisíc. Celkem ČOV »vyplácne« kasy 6 825 000 korun. Ale nedejte to za ty krásné chvíle!

Manažer Ledecké: Úspěch prodáme!

Doteď jí mačkal palce, nyní jde do práce! Manažer David Trávníček (42) z agentury Sport Invest Marketing, která Ester Ledeckou zastupuje, nepochybuje, že olympijský superúspěch jeho »ovečky« náležitě zpeněží.

„Jsme svědky něčeho unikátního, co historie olympijských her nepamatuje. Věřili jsme, že se takové chvíle dočkáme, kvůli takovým momentům tady jsme. Kvůli nim tuhle práci děláme,“ jásal. Ledecká už spolupracuje s giganty jako Coca-Cola, VISA či Adidas. „Už před olympiádou jsme ve spojitosti s Ester mluvili o tom, že jí chceme přinést velkou globální smlouvu, k čemuž se teď blížíme. Víme, co chceme dosáhnout. Doufáme, že přepíšeme knihy sportovního marketingu v kapitolách o využití osobnostních práv sportovce, individuality!“ slíbil Trávníček.

Češi čtrnáctí na světě

Česká výprava skončila na Hrách v Pchjongčchangu v pořadí států čtrnáctá! Tím vyrovnala svůj nejlepší výsledek z Nagana 1998 a Vancouveru 2010. V Soči před čtyřmi lety byli čeští reprezentanti patnáctí, třebaže získali rekordních osm medailí (2-4-2) a po diskvalifikaci ruské štafety biatlonistek za doping ještě čekají na další bronz. Nejúspěšnější zemí letošní olympiády se stali Norové, kteří si odvezli 14 zlatých a celkem 39 medailí. Tím o dva cenné kovy překonali rekord USA z Vancouveru 2010.

 Martina Sáblíková si oslavu své stříbrné medaile patřičně vychutnala

Video se připravuje ...



Přečtěte si
bobou
26. 2. 2018 • 09:22

A ještě něco mne strašně vytáčí, jak se hned všechna ta různá vítězství přepočítávají na peníze. Jak jsou páni redaktoři aktivní napsat kolik za to dostanou peněz. Ale, že to nepíší o všech sportech? Proč nám nehlásí kolik si vydělají za zápas fotbalisti, hokejisti, atd... A nebo kolik mají oni sami za ty jejich super články...

bobou
26. 2. 2018 • 09:13

Ano je to především o penězích, jako vše v dnešní hektické době. Ale je za tím také obrovská dřina, vůle, píle, odříkání. Bez těchto věcí a talentu se nedá dělat vrcholově žádný sport. Ester měla to štěstí, že si tohle mohla od malička plánovaně dopřát díky finančně bohatému rodinnému zázemí. Je spousta dětí, kteří jsou také talentovaní, ale nemají potřebné peníze pro začátek. A na to by mělo být pamatováno ve všech těch různých sportovních klubech. Pěkně oddělit talenty a dohlížet od počátku na jejich sportovní vývoj, včetně finanční podpory, bez které to bohužel nejde. Ale tak, že se opravdu sehnané peníze věnují těm nejtalentovanějším a opravdovým dříčům, kteří o to opravdu stojí a jdou si za svým snem i cílem. A ne, že se jim nějaká malá částka věnuje, aby se neřeklo a zbytek se utratí za vedení a jejich mnoha zbytečnými lidmi obsazenou účast na závodech doma i ve světě. To stojí obrovské částky, které potom chybí. SPORTU ZDAR, HLAVNĚ MLADÝM TALENTŮM!!!

petr11
26. 2. 2018 • 06:06

....a ti talentovaní , co na to nemají, mají smůlu!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.