Noha ze Vztekliny a Okresního přeboru: Propadl pervitinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Noha ze Vztekliny a Okresního přeboru: Propadl pervitinu!

V mládí se herec dostal do problémů s drogami.
V mládí se herec dostal do problémů s drogami. (Foto ČT)

Hříchy mládí většina lidi drží pod pokličkou. Leoš Noha (49), kterého můžete dnes naposledy vidět jako majora Valentu v seriálu Vzteklina, ale nedělá s ničím tajnosti. Bez rozpaků se svěřil, že před lety propadl drogám. Vyzkoušel prý, co se dalo!

Pořádně divoká léta herec zažil po revoluci v Ústí nad Labem, odkud pochází. V té době se protloukal, jak se dalo, a měl blízko k návykovým látkám. „Sever Čech si o to říká, tam to vlastně ani jinak nejde, pokud nemáte jasný směřování, což já v té době neměl,“ zavzpomínal Leoš. Nejvíc podle svých slov »jel« v pervitinu.

„Ochutnal jsem vcelku od všeho, než jsem zjistil, že to zase tak úplně skvělý není a že bych chtěl od života něco jinýho,“ prozradil Noha. Svých činů prý nelituje. „Nechci říct, že to, co bylo, odsuzuju nebo že bych si od těch dob nic nedal. Ale pochopil jsem, že stát se profesionálním feťákem nebyla moje cesta,“ odtajnil Noha v Týdeníku Rozhlas.

Místo drogám tak nakonec propadl divadlu. Ústecké Činoherní studio a hlavně touha stát se hercem ho motivovala, aby se dostal ze závislosti i bez pomoci léčeben a odvykacích kúr.

Dalším hnacím motorem pro něho byly jeho dvě děti. Právě díky nim se pak rozhodl obcházet ústecké parky, hledat použité injekční stříkačky a likvidovat je, aby nikomu neublížily.

Hrající osvětlovač

Jako herec se Leoš Noha proslavil až po čtyřicítce, hlavně rolí šišlajícího Ády v seriálu Okresní přebor. Vyučený mechanik elektronických zařízení nejprve pracoval od roku 1992 v Činoherním studiu v Ústí nad Labem jako osvětlovač. Postupně tu začal dostávat menší role, až se stal oficiálním členem hereckého souboru. Od roku 2005 je jeho domovskou scénou pražské Divadlo Na zábradlí.

 Noha z Okresního přeboru: Chlast a ženský jsou lepší než sport!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dametodokupy
15. 2. 2018 • 10:21

Aaado Aaado, i ty kujone policajtská

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.