Tomáš Töpfer: Tak strašná bolest v duši... Řekli mu: Přišel jste o obě dcery! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Tomáš Töpfer: Tak strašná bolest v duši... Řekli mu: Přišel jste o obě dcery!

Tomáš Töpfer
Tomáš Töpfer  (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Dlouhá léta v sobě dusil herec Tomáš Töpfer (55) strašlivou bolest. Málokdo věděl, že před 20 lety přišel během jediného okamžiku o své nejbližší.

Dlouhá léta v sobě dusil herec Tomáš Töpfer (55) strašlivou bolest. Málokdo věděl, že před 20 lety přišel během jediného okamžiku o své nejbližší.

Jen se do toho zkuste vžít: Zčistajasna zazvoní telefon a vy zjistíte, že vaše bývalá manželka sebrala tajně vaše dvě malé dcery a emigrovala s nimi na druhý konec světa… Se svým dojemným příběhem o hledání dcer v USA se Tomáš Töpfer svěřil až v rozhovoru s Viktorem Preissem v rozhlasovém pořadu Báječný svět, který teď vychází i knižně. Populární vrchní strážmistr Arazím z Četnických humoresek ale přiznává, že ta největší muka zažil, až když své dcery konečně našel…

Töpferova první manželka Marta se dvěma, tehdy ještě malými dcerami Terezou a Martou v roce 1987 nečekaně opustila republiku a zamířila za oceán do Ameriky. Herec je pak neviděl dlouhá léta. I přes snahu přivést je zpátky pokaždé pohořel.

Jednoho dne se ale rozhodl, že dcery přece jenom vyhledá. A skutečně je v USA našel! „Byl jsem v situaci Čecha, který nemá žádné peníze, žádné valuty, aby mohl bydlet v hotelu. Navíc jsem měl na hledání svých ztracených dcer už pouze tři dny. Můj hostitel, což byl pán, který byl s mým tatínkem za války v koncentráku, mi opravdu moc pomohl. Zjistil mi přesnou adresu bydliště, protože se tam stýkal s českou komunitou,“ vzpomíná Töpfer.

Jenže to nejhorší jej teprve čekalo! „Když jsem 26. prosince zaklepal na jejich dveře v suterénním bytě, obě dcerky mi hned přišly otevřít. Hned mě poznaly. Řekl jsem jim tehdy, že je mám moc rád a že jsem na ně nezapomněl. Krátkou návštěvu jsem ukončil s tím, že je zítra vyzvednu, přinesu jim vánoční dárky a půjdeme na oběd. Druhý den ráno jsem tam přišel, ale bylo zamčeno, zavřeno. Žena s dětmi odjela,“ vzpomíná Töpfer, který své dcerky pak znovu viděl až za dlouhých šest let. Novou radost ze života pak poznal, když se podruhé oženil a získal novou dceru Lucii.

S oběma dcerami z prvního manželství je Töpfer nyní už v kontaktu. Obě dokonce zkoušely žít i v Praze, ale nezvykly si tady. Tereza (33) dnes pracuje v USA jako učitelka angličtiny. Marta (31) je úspěšnou zpěvačkou a hvězdou stylu world music.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.