Waldemar Matuška (75): Nová fakta o jeho hospitalizaci - Hrozí selhání srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Waldemar Matuška (75): Nová fakta o jeho hospitalizaci - Hrozí selhání srdce!

Waldemar Matuška
Waldemar Matuška (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Stav vážně nemocného Waldemara Matušky (75) se zatím nelepší! Jak deník Aha! informoval už včera, legendární zpěvák stále leží na anesteziologicko-resuscitační jednotce Fakultní nemocnice Motol v Praze a je napojený na přístroje usnadňující mu dýchání a monitorující životní funkce. „Lékaři mu diagnostikovali oboustranný zápal plic virového původu.

Je to vážné hlavně kvůli jeho astmatu. Jakýkoliv problém s plícemi totiž výrazně zatěžuje jeho srdce. To by mohlo selhat,“ řekl zdroj deníku Aha!. Matuškova manželka Olga ani jeho manažer Martin Michal zpěvákův vážný stav nechtějí komentovat.

Matuška je na přístrojích už téměř týden, od doby, kdy byl v úterý do nemocnice přijat. Špatně se mu udělalo v pondělí, poté se jeho dýchání zhoršilo natolik, že ho rodina odvezla do Motola. Plánovaný návrat domů na Floridu musel být odložen na neurčito. „Stav pana Matušky je stabilizovaný, není v bezprostředním ohrožení života,“ potvrdila deníku Aha! zpěvákovu hospitalizaci mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Podle dalších informací je Waldemar Matuška léčen antibiotiky, nikdo si však netroufá vynášet jakékoliv lékařské prognózy. Délka Matuškova setrvání na přístrojích a na ARO se bude odvíjet od toho, jestli léky zaberou nebo ne.

Virový zápal plic, který nemá nic společného s vyčerpáním, jak spekulovala některá média, zpěváka upoutal na lůžko už loni na podzim, kdy kvůli němu musel odsunout plánované koncertní turné po Čechách právě na jarní měsíce. Jeho zdraví se opět zhoršilo těsně před koncem této náhradní šňůry, kdy kvůli teplotám musel posunout i galakoncert k oslavám svých pětasedmdesátin přes čtrnácti dny. Tehdy to bylo přičítáno změnám tlaku a počasí a Matuškovi pomohly kapačky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.