Co bude s doupětem hříchu po smrti Hefnera (†91)? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Co bude s doupětem hříchu po smrti Hefnera (†91)?

Hugh Hefner žil ve vile od roku 1971.
Hugh Hefner žil ve vile od roku 1971. (Foto Profimedia.cz)

Doupě hříchu, dějiště divokých večírků a orgií, ale také architektonický »majstrštyk«, který už od 30. let 20. století platí za jeden z největších klenotů Los Angeles. Taková je proslulá vila Hugha Hefnera (†91), v níž otec Playboye strávil 46 let života. Co s ní bude po jeho smrti?

Tzv. »Playboy Mansion« koupil už loni v červnu za dvě a půl miliardy Kč jistý Daren Metropoulos (33), syn řecko-amerického realitního magnáta Deana Metropoulose (71), jehož jmění odhaduje magazín Forbes na bezmála 53 miliard korun.

Spojí dvě vily

Kupní smlouva obsahovala i doložku, která Hefnerovi umožňovala ve vile poklidně dožít – ovšem za roční nájem milion dolarů, tedy přes 22 milionů Kč. Teď už celé sídlo ležící v lukrativní lokalitě Holmby Hills, která je spolu s Bel Air a Beverly Hills považována za nejluxusnější lokality Los Angeles, říká »pane« pouze Metropoulosovi. A ten s ním má velké plány.

Už v roce 2009 si totiž za dalších 450 milionů korun koupil sousední »baráček« a oba pozemky chce teď spojit. Vzniklo by tak gigantické sídlo rozprostírající se na ploše bezmála 30 tisíc m²!

Pseudogotika

Metropoulos chce Hefnerovu vilu, kterou vystavěl v roce 1927 architekt Arthur R. Kelly jako pseudogotickou budovu z doby vlády Tudorovců, rozsáhle rekonstruovat. Zároveň však ujišťuje, že zachová její nenapodobitelný ráz. „Je to jedna z nejslavnějších nemovitostí světa, mistrovské dílo designu a klenot Holmby Hills. Hugh Hefner mu během 46 let vtiskl nezaměnitelnou atmosféru, která v domě zůstane,“ vzkázal Daren Metropoulos.

To ukrývá Playboy Mansion

* 22 samostatných pokojů
* Tenisový a basketbalový kurt
* Tělocvična
* Herna
* Kino
* Vinný sklep
* Sauna
* Venkovní bazén s vodopádem a jeskyní
* Čtyřpokojový domek pro hosty

Na video s jeho poslední ženou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.