5 let od smrti Brzobohatého (†79): OSTUDA U JEHO HROBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

5 let od smrti Brzobohatého (†79): OSTUDA U JEHO HROBU!

Radek Brzobohatý zemřel v nemocnici na cévní příhodu.
Radek Brzobohatý zemřel v nemocnici na cévní příhodu. (Foto Aha! – D. Černovský, P. machan, M. Hykl, archiv facebook)

Neumytý náhrobní kámen, pár vypálených svíček a žádná květinová výzdoba! Tak vypadal hrob Radka Brzobohatého (†79) na pražském Vyšehradě po většinu včerejšího dne, kdy uplynulo pět let od smrti legendárního herce. Až k večeru se objevila vdova Hana Gregorová (65) s kyticí rudých růží.

Říká se, že čas zhojí rány v srdci po ztrátě milovaného člověka a stejně tak to platí o myšlenkách na něj, které ztratí na intenzitě. A to se zřejmě stalo i v případě pozůstalých po slavném herci, který zemřel 12. září 2012 na cévní příhodu. Manželka Hana Gregorová (65), syn Ondřej (34) a nevlastní dcera Rola (38) na něj sice nezapomněli, ale na hrobě před 12. zářím, ani většinu včerejška, evidentně nebyli. Až odpoledne nastal zlom...

Honem na hrob

Když deník Aha! vdově Gregorové odpoledne zatelefonoval s tím, že podle čtenářů na hrobě není žádná zapálená svíčka, ani květina a tázal se, co se stalo, odpověděla: „Už celý týden myslím na to, že Radek má dnes výročí. Je to strašný těch pět let, myslím na něj víc a víc. Jako každý rok se dnes potkáme s rodinou, jeho pár nejbližšími přáteli a zavzpomínáme. Na hrob ještě půjdeme...“ tvrdila.

A stalo se! Až tedy po upozornění čtenářů vdova po Brzobohatém na Vyšehrad skutečně přijela, položila na hrob pugét růží a zapálila svíčku.

Těžké loučení

Až rok po smrti legendárního herce začala Hana Gregorová uvažovat o tom, že by jeho ostatky uložila do hrobu. Do té doby totiž měla urnu s jeho popelem doma. Uplynuly další tři roky a v listopadu 2015 nechala vdova zhotovit hrob na pražském Vyšehradě. Zaplatila za něj prý 100 tisíc korun a dělníci na něm pracovali dva týdny.

Srdce beze slov

Divadlo Radka Brzobohatého včera nehrálo, ani se v něm nekonala žádná vzpomínková akce. Na herce v den výročí jeho smrti tak »veřejně« vzpomněl jen syn Ondřej. Včera v dopoledních hodinách zveřejnil na sociální síti fotku z rodinného alba a místo srdceryvného komentáře přidal jen malý symbol srdce.

3 zásadní změny po 5 letech:

*Vdova si našla zajíčka

Vdova Gregorová už přes rok žije s o 32 let mladším Ondřejem Koptíkem. Seznámili se loni na jaře během schůzky kvůli mobilnímu operátorovi a hned přeskočila jiskra. V létě pak Ondřej požádal Hanku o ruku na ledovci v Rakousku. Dnes už spolu bydlí ve vile v Říčanech, kterou si Gregorová pořídila ještě s Brzobohatým.

*Syn změnil jméno

Loni před svatbou s Taťánou Kuchařovou (29) se Ondřej rozhodl pro změnu jména na Gregor Brzobohatý. Po boji s matrikami se mu ale až letos podařilo dosáhnout toho, že má oficiálně dvě jména.

*Prodané divadlo

Divadlo Radka Brzobohatého založila herečka v roce 2004 jako dárek pro manžela. Jenže po marných bojích s magistrátem o dotace se letos v červnu vzdala vedení divadla. V den hercova výročí smrti se v něm dokonce ani nehrálo.

Na video s Gregorovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ellenic
16. 9. 2017 • 08:46

Celý týden na to myslela a teprve po telefonátu bulváru na hrob spěchala . Ta komédie u hrobu, šlapání po kameni, selfíčka s kamarádkou, kde je úcta k manželovi, prostě hnus . Také jsem byla s dcerami uctít památku manžela a táty, bylo první výročí, ale s úctou a pokorou jsme u pomníku na něho vzpomínali. To se zase něco paní Gregorové nepovedlo .

cotonice
15. 9. 2017 • 18:40

strašná čůza !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.