Smrt Vladimíra Brabce (†83): Dohady kvůli pohřbu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrt Vladimíra Brabce (†83): Dohady kvůli pohřbu...

Zesnulý Vladimír Brabec (†83)
Zesnulý Vladimír Brabec (†83) (Foto ara a ČTK)

Dohady kvůli pohřbu majora Zemana! Vladimír Brabec (†83) před svou smrtí důrazně upozornil rodinu, že si nepřeje žádnou formu veřejné rozlučky. „Dědeček nesnášel smuteční obřady,“ potvrdila deníku Aha! jeho vnučka, výtvarnice Léna Brauner (25). Desítky a možná i stovky lidí se s ním ale chtějí rozloučit... Co teď s tím?

Představitel legendárního mojora Zemana tím zamotal hlavu nejen své rodině. Jeho přání zasáhlo i vedení Národního divadla, kde byl 34 let v angažmá. „Pro celou rodinu to byl pěkný oříšek. Několik dní jsme si lámali hlavu, jak to udělat,“ přiznala Léna.

Pieta v sobotu

Brabcova rodina chtěla herci splnit poslední přání a zároveň umožnit jeho početným fanouškům, aby mu mohli dát poslední sbohem.Trvalo šest dní, než se rozhodli, jak to udělat. V sobotu 9. září od 10 do 18 hodin budou mít lidé šanci položit květiny nebo zavzpomínat na piazzettě Národního divadla.

Jen pro zvané

„Srdečně zveme všechny tátovy příznivce. Večer na Nové scéně proběhne ještě rozlučka pro zvané,“ prozradil syn Pavel Brabec (60). Prezident Asociace českých reklamních agentur ještě dodal, že by osobně uvítal rozlučku na jevišti Národního divadla, ale otec okázalost dopředu zakázal.

Dohoda s ND

„Obřad si rodina na základě přání pana Brabce nepřála, my bychom ho byli rádi uspořádali,“ řekl Aha! mluvčí Tomáš Staněk. „Nakonec jsme se shodli na pietním místě na piazettě,“ dodal. 

Otazníky nad hrobem

Dlouho se také řešilo, kde bude Vladimír Brabec pochovaný. Herec ale projevil přání, že chce být pohřbený vedle manželky Naděždy (†84), s níž prožil 62 společných let. „Maminka leží v rodinné hrobce poblíž Hradce Králové a tam taky uložíme tátu,“ prozradil Aha! syn Pavel.

Na video s Brabcem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jasnovidec01
6. 9. 2017 • 12:40

Stačila trapnost Heidi,když pohřbívala manžel,ta socka obtloustlá blondýna tomu dala korunu,a media???ta měla očem psát týden,chudák Heidi.,socka jí zkazila poslední vzpomínku na manželaata zneuctila poslední rozloučení totálně .HNUS!!!!

jasnovidec01
6. 9. 2017 • 12:35

Rodina dělá dobře ,že splní přání otce,plačky a čumilové příjdou o divadlo,herci a neherci se nebudou moct předvádět jako vždy,úmrtí má končit s pietou a né divadlem pro tisk a média.Úpřímnou soustrast celé rodině..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.