Pavel Kříž z Básníků: Bohatství, o kterém jste nevěděli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pavel Kříž z Básníků: Bohatství, o kterém jste nevěděli!

Pavel Kříž může být vysmátý.
Pavel Kříž může být vysmátý. (Aha! – Dalibor Puchta)

Herci Pavlu Kříži, který je známý především jako básník Štěpán Šafránek, se podařil mega kauf, když si koupil za velice směšnou částku činžák v Praze! 

Křížův vedlejšák by bral snad každý. Kromě toho, že ho živí jeho herecký um, uměl herec i dobře investovat finance. S jeho ženou v Kanadě, tak může žít velice poklidný život bez ekonomických starostí. Kříž totiž v roce 1993 dostal příležitost odkoupit činžovní dům v Nuslích. Část odkoupil od městské části Prahy 4 a zbytek koupil od starších obyvatel, kteří v onom domě měli ještě svá hnízdečka. A za kolik kdysi celý dům odkoupil? Neuvěřitelně směšná částka činila pouhých 2 420 000 korun! Za to si dnes v Nuslích koupíte jeden byt o velikosti 2+KK.

Penízky se sypou

Byty již třiadvacet let pronajímá, takže se penízky jen sypou. Herec má, ale stále závazky, které musí splácet ze svých výdělků. Jak už je to v ČR běžné, i on si vzal hypotéku. V roce 2019 bude mít herec, už pohodičku, protože všechny jeho závazky bude mít splacené a on si tak se svou kanadskou manželskou bude moct všechny zisky užívat naplno. Toto vše se podařilo zjistit redaktorům časopisu Sedmička. 

Byznys jak se patří

Zajímavostí je, že Kříž se rozhodl nemovitost koupit až tři měsíce po svatbě, takže z činžáku v klidu mohla profitovat i jeho Kanaďanka Bonnie Juanita Glover, která je o pět let starší než český herec. Ona se však práv na dům po třech letech vzdala ve prospěch manžela, takže od roku 1996 je nuselský činžák jen hercům byznys. Šestipodlažní dům, který pod svou střechou střeží deset bytů, má na trhu aktuální hodnotu kolem 30 milionů korun! No, tleskáme, kdo umí, umí.

Na rozhovor s Pavlem Křížem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
avena1
18. 4. 2017 • 08:24

A co takhle si po sobě článek přečíst nebo dát přečíst korektorovi? Interpunkce, překlepy...

-bello-
17. 4. 2017 • 13:44

v 93. , tedy 4 roky po " sametu " byly úplně jiné příjmy, jediné co převyšovalo slušnou míru byly platy poslanců, zlaté padáky, dozorčí rady.... atd.I tak ale 2,5 mil. neměl a musel si brát hypotéku ?Docela jistě si spočetl, že mu barák bohatě vydělá i na ni, i když Nusle v té době byla lokalita cikánská

nika70
17. 4. 2017 • 11:21

Nějak jste ale ty 2 miliony zapomněli přepočítat na dnešní cenu.

ivanak
17. 4. 2017 • 08:49

Takových bylo víc.Znám jedny,kteří kouli paneláček za půl mega.Budiž mu to přáno.Je z mála těch,kteří jsou v této době solidní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.