"Je po mně!" sípla Špinarová, syn pak schválil darování jejích orgánů. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

"Je po mně!" sípla Špinarová, syn pak schválil darování jejích orgánů.

Jediný syn Adam jí dělal manažera.
Jediný syn Adam jí dělal manažera. (Foto Aha! – Martin Sekanina, Michal Protivanský, Jiří Krušina, ara)

Nečekaná smrt legendární zpěvačky už jitří pozornost veřejnosti přes týden. Teprve nyní ovšem její syn promluvil o maminčiných posledních okamžicích i o tom, co následovalo.

Tu osudnou středu 22. března stačila Věra Špinarová (†65) odzpívat v Čáslavi jen dvě písně. "A najednou se otočila a řekla mi: Já nemůžu dýchat, co má dělat?" zavzpomínal na dramatické chvíle Adam Pavlík (42) v magazínu MfD. Koncert se okamžitě stopl a dusící se zpěvačka šla zkusit nabrat dech na nedaleký záchod. Syn ji pohotově podal dýchátko pro astmatiky, Špinarové stav se ovšem horšil čím dál víc. "Je po mně," šeptla umělkyně nakonec a ztratila vědomí. Srdce se zastavilo...

 

Přivolaní záchranáři zpěvačku tzv. nahodili až po nekonečných 45 minutách, následoval letecký převoz do pražského Motola a bezvědomí až do neděle.  "Ráno mi oznámili, že je to velmi špatné, a byl jsem požádán, jestli by se mamka stala dárcem orgánů. Po zvážení jsem nakonec souhlasil, načež se dohodlo, že kvůli orgánu se počká až do pondělka, jenže k tomu už nedošlo - organismus celkově selhal, v osm hodin večer v neděli mamka zemřela," dodal zdrcený syn.

 

Bílá prozradila, proč nešla na pohřeb Špinarové! Budete se divit!



Přečtěte si
sylvie59
6. 4. 2017 • 14:01

Zřejmě si celý příběh synátor vymyslel. Orgány mají smysl, když se jedná o mladé zdravé lidi, kteří tragicky zahynou. A za druhé. V České republice je uzákoněn tzv. "předpokládaný souhlas", takže se nikdo nikoho na nic neptá a orgány si vezmou. To má zřejmě ten mladej z amerických filmů, kde jsou jiné zákony a lékaři musí dostat souhlas. U nás, když nechcete, aby vaše orgány byly použity, tj. abyste nefungoval jako "dárce", musíte za života vyslovit NESOUHLAS resp. písemně ho potvrdit. Jinak se s vámi, ani vašimi pozůstalými nebude nikdo vůbec bavit. Bohužel toto vím přesně.

jity
6. 4. 2017 • 11:54

Při vší úctě ka paní Věrce, tak její orgány komu by prospěly. Vždyt kouřila, zdravíčkem neoplývala a léta už také měla. To bude nějaká pitomost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.