Ťukněte si s celebritou! Herec Miroslav Šimůnek slaví 39 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ťukněte si s celebritou! Herec Miroslav Šimůnek slaví 39

Miroslav Šimůnek slaví 39. narozeniny
Miroslav Šimůnek slaví 39. narozeniny (Zbyněk Pecák)

39. narozeniny dnes slaví herec Miroslav Šimůnek. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

 
 

Po maturitě na střední průmyslové škole Miroslav Šimůnek, který, jak přiznal, v dětství chtěl být popelářem, pracoval jako obchodní zástupce. Herectví studoval na vyšší odborné škole herecké a moderátorské. Poté kráčel po prknech Národního divadla, Divadla na Fidlovačce nebo Divadla na Vinohradech. Objevil se v dramatech Bloudění, Romeo a Julie či Loupežník.

Sympaťák Miroslav Šimůnek se proslavil rolí Honzy v pohádce režiséra Zdeňka Trošky Z pekla štěstí. Zahrál si také v bondovce Casino Royal, v níž agenta 007 ztvárnil Daniel Craig. Krom toho se Miroslav Šimůnek předvedl v kriminálce Vražda kočky domácí, koprodukčním dramatu Tristan a Isolda nebo seriálu Cesty domů. Roli dostal i ve filmu Svatba na bitevním poli.

V zahraničí, kde žil šest let, se Mirek Šimůnek živil i modelingem a reklamou. Posléze se začal věnovat také moderování. Uváděl například televizní soutěž Nepodceňuj blondýnky a stal se jednou z hvězd Top Staru TV Prima.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.