Pohřeb »Máničky« Štáchové (†72): Kolaps i usmíření nad rakví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb »Máničky« Štáchové (†72): Kolaps i usmíření nad rakví!

Pohřeb Heleny Štáchové
Pohřeb Heleny Štáchové (Foto Aha!: Marek Pátek, Martin Hykl, ČTK)

Zcela zaplněná smuteční síň strašnického krematoria se ve čtvrtek loučila s ředitelkou Divadla Spejbla a Hurvínka Helenou Štáchovou (†72). Její soused a kamarád Eduard Hrubeš (80) obřad neustál a museli ho vyvést. Bylo mu na omdlení!

Moderátor Neváhej a toč! přišel na poslední chvíli, takže na něho nezbylo místo k sezení. Poslední rozloučení nebralo konce... V krematoriu byl navíc špatný vzduch. „Buď bych omdlel, nebo jsem musel odejít ven na vzduch. Mám velký problém s nohama a nevydržel jsem stát. Snažil jsem se vydržet do poslední chvíle, ale nešlo to,“ vysvětlil deníku Aha! Hrubeš, proč ho v polovině obřadu najednou vyváděli.

 

Před Velkou obřadní síní se posadil na lavičku a do konce obřadu se dával do pořádku. Poslední rozloučení s Helenou Štáchovou, která propůjčila svůj hlas Máničce i Líze Simpsonové, si ale nechtěl nechat ujít. „Helenka byla skvělá nejen herečka, ale také autorka. Pro mě však především jako sousedka a kamarádka. Přes plot jsme spolu často mluvili a stali se z nás velcí přátelé,“ vzpomínal Hrubeš se smutkem v hlase.

 

Hroutila se i Křížková
Eduard Hrubeš nebyl jediný, kdo měl problém ustát tento smuteční obřad. „Nemůžu nic říkat, tak strašně to bolí,“ svěřila se Aha! zpěvačka Hanka Křížková (59). Slzy, které se jí po celou dobu draly do očí, maskovala slunečními brýlemi. S Helenou Štáchovou ji pojilo letité přátelství a bezpočet protelefonovaných hodin.

 

Loutkoherec Bója Šulc: Přišel jsem Heleně odpustit!

Dlouhých 21 let spolu nemluvili! Loutkoherec Bója Šulc (80) byl 40 let členem Divadla Spejbla a Hurvínka. Celé ty roky vodil Hurvínka, ale i jiné loutky. Jenže v roce 1996 přišel vyhazov! „Když zemřel Miloš Kirschner, tak mě vyškrtli a zbavili se mě. Helenka nezvala ani na premiéry. To je smutný. Ale člověk rád zapomíná. Proto jsem tady, Helence jsem přišel odpustit,“ řekl deníku Aha! Šulc. Když ho vyhodili z divadla, živil se na zájezdech. „Jezdil jsem s Janem Rosákem, se Semaforem, se Šimkovou skupinou. Jezdil jsem do světa, do Rakouska, Německa, Francie. Měl jsem pořád co dělat, ale už jsem to vzdal,“ vyprávěl Bója. K profesi loutkoherce se chce ale letos na chvíli vrátit. „Dostal jsem nabídku do Loutkového divadla Jiskra v pražských Kobylisích. V září tam mám udělat večer vyprávění s ukázkami. Pokud se toho dožiju, tak to bude čtyřiašedesátá sezona mé profesionální loutkoherecké činnosti,“ dodal a spěchal do nemocnice za manželkou, která je po několika vážných operacích.

 

 

 

 

 Video: O čem zesnulá Helena Štáchová (†72) hovořila před smrtí?

 

Video se připravuje ...

 

 

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.