Ťukněte si s celebritou! Herečka Simona Stašová slaví 62 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ťukněte si s celebritou! Herečka Simona Stašová slaví 62

Simona Stašová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Simona Stašová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto showpix, ara)

62. narozeniny dnes slaví herečka Simona Stašová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Na divadelních prknech se objevovala herečka Simona Stašová už jako studentka konzervatoře a pražské DAMU. Účinkovala na scénách v Českých Budějovicích, Příbrami a také v pražských divadlech ABC nebo Na Jizerce. Zahrála si v Taxi na věčnost, Láskách paní Katty nebo Veselých paničkách windsorských. V Divadle Rokoko excelovala v Shirely Valentine, Divadlo v Řeznické zdobila svými výkony ve hře Římské noci. Za roli Evy v dramatu Drobečky z perníku získala divadelní Cenu Thálie.


Film jí dopřál několik výrazných rolí. Těmi nejlepšími bezesporu jsou postavy z komedie Pelíšky či z romantického snímku Filipa Renče Román pro ženy. Simona Stašová se objevila i v Babím létě, Štěstí či Mužích v naději. Mezi její domény patří i televize, zejména seriály – Nemocnice na kraji města, Místo nahoře nebo Josef a Ly – a pohádky. Hrála také v řadě televizních inscenací.

Simona Stašová byla třikát nominována na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, a to ve filmech Pelíšky, Román pro ženy a Lída Baarová. Její matkou je herečka Jiřina Bohdalová, otcem vědec Břetislav Staša. Poprvé se Simona Stašová provdala za kolegu Pavla Trávníčka, se kterým se ale rozvedla. Druhé manželství Simony Stašové s italským profesorem Eusebiemem Ciccotimim vydrželo osm let. Vzešel z něj syn Marek. Syna Vojtu má s třetím mužem, hercem Pavlem Skřípalem. Ani tento vztah ale nevydržel.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.