Sexuolog Weiss: Omluvný dopis za 2 smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sexuolog Weiss: Omluvný dopis za 2 smrti!

Petr Weiss
Petr Weiss (Foto Aha! – Daniel Černovský, aktu.cz, ara)

Omluvný dopis za smrt Jaroslava (†55), jeho dcery Terezky (†25) a zranění manželky Jaroslavy (49) Šimpachových poslal rodině sexuolog Petr Weiss (62). Loni svým Jaguarem XP smetl malý ford, v němž všichni tři cestovali.

Jeli na slavnosti, kousek od domova je ale 16. září potkala smrt. V levotočivé zatáčce u Rynárce na Pelhřimovsku dostal Weiss smyk a najel na krajnici. Zřejmě pudem sebezáchovy strhl volant, nechtěl skončit ve škarpě. Jenže přejel do protisměru. Tam se srazil s protijedoucím autem. „Vozidlo Ford Focus bylo nárazem odraženo vlevo do silničního příkopu, kde poškodilo listnatý strom,“ píše se v policejním protokolu zveřejněném agenturou aktu.cz.

Otázce na případné odškodnění rodiny se Weiss vyhnul. „Do ukončení vyšetřování o tom nemohu mluvit. Rodině jsem krátce poté poslal omluvný dopis. Počkejte prosím do ukončení vyšetřování,“ dodal. V případě, že by byl obviněn za usmrcení z nedbalosti, hrozily by mu až tři roky vězení.

Nehoda se šetří 5 měsíců
Vyšetřování tragédie i po téměř pěti měsících stále běží. „Případ dosud není ukončen. Zatím nebyl nikdo obviněn. Čekáme na výsledky znaleckých posudků,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Podle jejích slov advokát sexuologa Weisse využil svého práva a rovněž si vyžádal znalecké posudky. To potvrdil i Weiss: „Ano, zatím čekáme na jejich výsledky.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.