Herec Jan Kačer (71): Přestal mluvit a pak... Drama na jevišti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec Jan Kačer (71): Přestal mluvit a pak... Drama na jevišti!

Jan Kačer
Jan Kačer (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Strach na jevišti si prožil legendární herec Jan Kačer (71), známý televizním divákům jako František Rubeš z »prima« seriálu Velmi křehké vztahy! Vedro, únava a vynechaný prášek na tlak totiž způsobily, že Kačerovi při hře Divadla na Jezerce Kumšt dvakrát vypadl text, a herec musel udělat mimořádnou přestávku!

Rozhodně se však nejednalo o infarkt za bezcitného přihlížení a nicnedělání principála Jana Hrušínského, jak indispozici popsal jeden bulvární týdeník. „Samozřejmě jsem ve svém věku dostal strach. Text mi za dobu mé padesátileté kariéry vypadl poprvé, a přestávku jsme udělali proto, že se to prostě nedalo zapřít,“ přiznává Kačer. „Ale lékař mě ujistil, že za to opravdu mohla jen únava, jinak jsem v pořádku.

Však ten den jsme představení odehráli ještě dvakrát. A Honza Hrušínský se zachoval profesionálně, kdyby kvůli mně představení zrušil, příště už bych se bál. To, že jsme se dohodli představení dohrát, bylo důležité pro mou psychiku. To je jako když se po bouračce bojíte znovu sednout do auta, když to nepřekonáte hned, příště do něj už nesednete,“ říká Kačer. Text mu podle jeho slov vypadl v den, kdy hrál už šesté představení ve čtyřech dnech, a do toho ještě natáčel Velmi křehké vztahy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.