Jan Tříska: Chystá sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Jan Tříska: Chystá sebevraždu!

Jan Tříska už si zahrál roli Kalibana v Americe a teď ho čeká česká verze na Pražském hradě, kde bude excelovat ve hře Bouře.
Jan Tříska už si zahrál roli Kalibana v Americe a teď ho čeká česká verze na Pražském hradě, kde bude excelovat ve hře Bouře. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Herec Jan Tříska (70) si na svá bedra naložil pěkné břímě. Jako jediný z herců, kteří se objeví v hlavních rolích na Letních shakespearovských slavnostech, totiž nemá alternaci.

Herec Jan Tříska (70) si na svá bedra naložil pěkné břímě. Jako jediný z herců, kteří se objeví v hlavních rolích na Letních shakespearovských slavnostech, totiž nemá alternaci. Takový zápřah je téměř dobrovolnou sebevraždou! „Kteréhokoli Shakespeara jsem hrál, každá role se do mě zaťala jako sekyra do stromu,“ řekl Tříska, který tak lehce nastínil, proč nechce žádnou alternaci. Vystačí si sám!

Naposledy Tříska exceloval v roli Krále Leara a teď ho čeká nesnadná úloha otroka Kalibana ve hře Bouře. Slavnosti začnou 21. června. Divadelní scéna se rozprostře v prostorách Nejvyššího purkrabství Pražského hradu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.