Trump zakázal Twitter! Kvůli těmto fotkám... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Trump zakázal Twitter! Kvůli těmto fotkám...

Přísaha Trumpa.
Přísaha Trumpa. (Foto: EPA, ČTK, Profimedia.cz, Twitter)

Možná, že jednou budou lidé vzpomínat na páteční inauguraci Donalda Trumpa (70) jen podle nesmyslného sporu, jestli měl na svém jmenování prezidentem více lidí než předtím Barack Obama (55). Situace už došla tak daleko, že na ministerstvu vnitra kvůli tomu zakázali Twitter!

Ta zpráva se o víkendu Amerikou nesla rychleji než lesní požár: Trumpova hrůzovláda už začíná. Zakázal Twitter! A bylo na tom něco pravdy! Ministerstvo vnitra opravdu dostalo pokyn uzavřít všechny své twitterové účty poté, co na jednom z nich jeho zaměstnanci retweetnuli nelichotivé porovnání fotek z inaugurace exprezidenta Obamy a nynějšího šéfa Bílého domu Trumpa. Vyplývalo z nich, že na Obamovu první přísahu v roce 2009 přišlo mnohem více lidí než na tu Trumpovu. „Všechny úřady a oddělení dostaly nařízení od nastupující vlády, aby ihned vypnuly všechny twitterové účty, a to do odvolání,“ potvrdili zaměstnanci vnitra.



Poté se také vložil do hry mluvčí Bílého domu Sean Spicer, který ostře kritizovali média, že prý chybně poukazovala na poměrně malou účast lidí na Trumpově slávě. Trumpa rozhořčily především fotografie, na nichž byly vidět velké prázdné plochy v parku National Mall před Kapitolem během ceremoniálu. Podle Trumpa noviny snímky záměrně ořízly.

Některá americká média opravdu uvedla, že na Trumpovu inauguraci přišlo do centra Washingtonu méně lidí než na Obamovu inauguraci v roce 2009 a 2013. Média toto tvrzení doložila snímky pořízenými z výšky. „Pronesl jsem projev, rozhlédl jsem se a vypadalo to, že na té ploše je milion, milion a půl lidí,“ prohlásil ale Trump. „Novináři ale ukázali plochy, kde prakticky nikdo nestál,“ dodal rozhořčeně. Každopádně zákaz Twitteru na vnitru už byl mezitím zrušen...

Cukrář: Trumpovi lidé ukradli můj dort!
Slavný televizní kuchař a cukrář Duff Goldman (42)  z Baltimoru si stěžuje, že na Trumpově inauguračním bále byla naříznuta napodobenina jeho dortu, který připravil pro podobnou příležitost za exprezidenta Obamy před čtyřmi roky. Ke své stížnosti přikládá i snímek svého slavného devítipatrového a téměř 20 kg vážícího dortu, barevně inspirovaného americkou vlajkou, model 2013. Goldman Trumpa nesnáší, a proto ho pro jeho inauguraci odmítl připravit.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.