Strach o Lábuse: Už nevychází ani z domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strach o Lábuse: Už nevychází ani z domu!

Jiří Lábus by nejraději celou zimu zůstal zalezlý pod peřinou.
Jiří Lábus by nejraději celou zimu zůstal zalezlý pod peřinou. (Foto Machan, Pátek, Hykl, Kundrát)

Jiřího Lábuse (66) trápí celá řada zdravotních problémů. Do toho nenávidí zimu, a tak ho teď nejčastěji naleznete v teple domova sledujícího televizi.

„Čas strávený venku nyní zkracuji na minimum. Buď pracuji někde v teple, anebo trávím čas doma – dívám se na televizi. Ale rozhodně ne na pohádky, a už vůbec ne na ty, které dabuji. Například takovou Dobu ledovou jsem v životě neviděl! Určitě jsem však rád, že se to lidem líbí, ten velký zájem mě překvapil,“ rozpovídal se herec pro Sedmičku.

Pro Lábuse může být pobyt venku v zimě nebezpečný i z toho důvodu, že se mu již odmala špatně chodí. „Já byl už jako dítě zrůdný. Na nohy mi dali stroječek, abych nechodil křivě, ale stejně dodneška šmajdám a musím mít každou chvíli nové boty,“ postěžoval si Jiří.

Podle něj mu tyto problémy způsobil špatný úsudek lékařů. „Prý jsem brzy stál v kočárku, pediatr řekl, že když mám potřebu stát, ať stojím, a takhle jsem dopadl,“ vylíčil herec v knize Kolemjdoucí.

Ačkoliv má nad čím lamentovat, Lábus svůj zdravotní stav hodnotí pozitivně. „Na to, že mi je šestašedesát, se mi vede dobře. Nemám hůl, mám čich, sluch, hmat, ještě občas něco vím a vnímám,“ dodal žertovně.



Přečtěte si
gaysknirem
9. 1. 2017 • 10:46

Zlomenina kličky stehenní kostii znamená ulehnout a většina seniorů dostává z ležení zápal plic.A právě na toto je vysoká úmrtnost.

vigela
8. 1. 2017 • 17:27

Hrozivý nadpis neodpovídající obsahu. Jen aby se čtenář chytil. Povedlo se

eisenbieger
8. 1. 2017 • 15:43

normalizacni brak , volic kscm

aveneta
8. 1. 2017 • 15:08

Jeho styl humoru sice není můj šálek kávy...preferuji takový styl humoru např. Marka Ebena, ale jeho pojetí stáří, že si ho uvědomuje a je rád za ještě nějaké ty možnosti žití je rozumné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.