Malý Ježíšek z pohádky Anděl páně: Víme, co dnes dělá! Proč tehdy nedostal zaplaceno? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Malý Ježíšek z pohádky Anděl páně: Víme, co dnes dělá! Proč tehdy nedostal zaplaceno?

S Klárou Issovou si Jakub rozumněl.
S Klárou Issovou si Jakub rozumněl. (Foto: Falcon, archiv Blesku)

Když si zahrál Jakub Konáš Ježíška v pohádce Anděl páně, byly mu pouhé čtyři roky. Dnes je mu šestnáct. Před kamerou se sice ještě párkrát mihnul, ale do budoucna má úplně jiné plány.

Jakub je synem scénáristky Lucie Konášové, díky jejíž známosti s režisérem Jiřím Strachem roli získal. Natáčení prospělo i to, že se Jakub od malička znal s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem, proto se tolik nestyděl. Navíc ho naprosto uchvátila herečka Klára Issová, která si zahrála panenku Marii, na jejím klíně trávil čas i mezi záběry.

Na place tehdy strávil Jakub jen jediný den, přesto je udivující, že nedostal zaplaceno. „Byla to úplná charita nebeská,“ prozradila Lucie Konášová deníku Blesk. Jedinou jeho odměnou bylo slavnostní promítání pohádky v kině Mat pro jeho školku, které tenkrát zařídil sám režisér.

Před kamerou se Jakub Konáš objevil ještě několikrát. „Ale vždycky to byla nějaká malinká role tak na půl dne,“ prozradila jeho máma s tím, že herectví se její syn věnovat nechce. „Dnes mu je už šestnáct a půl, studuje na gymnáziu a pak by chtěl jít na práva,“ dodala Lucie Konášová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.