Jája žije sportem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jája žije sportem!

Půvabná Jája Dudková studuje, cvičí aerobik a pomáhá dětem.
Půvabná Jája Dudková studuje, cvičí aerobik a pomáhá dětem.

PRAHA – Miss aerobik ČR 2003 Jaroslava alias Jája Dudková (24) dokončila studium na Vysoké škole tělesné výchovy a sportu Palestra a 28. června bude slavnostně promována v Betlémské kapli v Praze.


„Sportem žiju a právě proto jsem chtěla vystudovat Palestru. Na ní totiž není o sport nouze. Od lyžování, plavání, kol, vody, přes »tajči«, golf, tenis až po aerobik, a navíc je tu možnost získat spoustu licencí, jako je masér, instruktor lyžování, instruktor plavání a podobně,“ rozplývá se vysportovaná kráska.

Jája Dudková ovšem nežije pouze sportem a studiem, i když se už hlásí na další vysokou školu – tentokrát na finančně správní, aby z ní byla inženýrka. A když necvičí ve škole, cvičí doma, protože je lektorkou aerobiku pro dospělé i děti. Jako správná miss se ale věnuje i modelingu, předvádění a především charitě. „Nejvíce ze všeho mě naplňuje, když mohu pomáhat lidem, kteří neměli to štěstí jako já, že mají dobré zdraví,“ přiznává stále svobodná a nezadaná kráska.

Na svém kontě má třeba pořádání aukce obrázků, které malovaly postižené děti ze školy Korálek v Kladně, kdy se podařilo vydražit 180 tisíc korun, nebo získala knihy pro dětské domovy, léčebny a nemocnice v hodnotě sto tisíc korun. A taky pracuje pro dobrovolnické centrum. Kliknutím zvětšeteObčas jí s charitou pomáhá i kamarádka a spolužačka z pražské Vysoké školy tělesné výchovy a sportu Palestra, zpívající herečka Zora Jandová. „Zorka je úžasná. Slyší, když jí řeknu, ať mi pomůže udělat něco dobrého pro dětičky, aby mohly jet na hory, nebo aby se jim koupily výtvarné pomůcky,“ usmívá se půvabná Jája.
Chybět nebude ani tuto sobotu 2. června na semifinále 12. ročníku Miss aerobik ČR, které se koná v pražské Hale Lužiny. Moderovat jej bude Petr Salava a zazpívá Standa Hložek.


Autor: Miroslav Graclík
Foto archiv Jáji Dudkové

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.